Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerk wijk Zwanenbalg Den Helder weg

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Helder

09-07-2002
Kunstwerk wijk Zwanenbalg woensdag weg
Woensdag 10 juli a.s. wordt het kunstwerk dat bij de ingang van de wijk Zwanenbalg staat, weggehaald. Het glazen kunstwerk in de vorm van zwanen dat is ontworpen door de helderse kunstenaar Floris Brinkman is beschadigd. Om te voorkomen dat deze beschadiging zich uitbreidt, haalt de firma Winder woensdag het kunstwerk weg en wordt het opgeslagen bij Tetterode Glas in Voorthuizen.

Het is de bedoeling dat het kunstwerk wordt gerepareerd en wordt teruggeplaatst in de wijk. Het is nog niet duidelijk of dit op dezelfde plaats is als waar het nu staat, en hoe het gerepareerd wordt. Voorop staat dat de kans op beschadiging in de toekomst zo klein mogelijk gemaakt moet worden. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de kosten die zijn gemoeid met het repareren en terugplaatsen. Meer duidelijkheid hierover verwachten we in het najaar.
« terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie