Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IFC Systems sluit alliantie met internetbedrijf Xsarus

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: International Finance Corporation
Zoek soortgelijke berichten

International Finance CorporationHier vindt u het laatste nieuws over IFC systems. In het Persarchief vindt u eerder uitgegeven persberichten.
10 juli 2002

IFC SYSTEMS SLUIT ALLIANTIE MET INTERNETBEDRIJF XSARUS

Op 9 juli jl. heeft IFC systems een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met het internetbedrijf Xsarus uit Dirksland. IFC en Xsarus zijn geen onbekenden voor elkaar, zo bouwde Xsarus het frontend van MrFinch voor IFC en speelde zij tevens een rol bij de ontwikkeling van de eigen website van IFC.

De nu gesloten overeenkomst tussen IFC en Xsarus is in feite een formalisering van een reeds langer bestaande samenwerking. Toen IFC de webapplicatie MrFinch overnam van het toenmalige Scaramea, was één van de eerste werkzaamheden een complete rebuild van MrFinch. Het frontend van MrFinch is toen compleet opnieuw gebouwd door Xsarus. Volgens Guus Landheer, directeur van IFC systems, is de samenwerking dermate goed bevallen dat beide partijen elkaar ook weer in volgende projecten vonden. "Xsarus heeft in onze ogen uitstekend werk afgeleverd door MrFinch in een zeer korte periode compleet opnieuw te bouwen. Van een slecht functionerende, trage webapplicatie hebben zij in no-time een goed draaiende website met een uitstekende backoffice gemaakt." aldus Guus Landheer.

Bij de ontwikkeling van nieuwe internet- of extranet projecten is er een duidelijke taakverdeling ontstaan. Daar waar IFC de concepten ontwikkelt en de rekenengines bouwt, maakt Xsarus het frontend en de backofficesystemen. Programmeurs van beide partijen werken hiervoor nauw samen. Guus Landheer: "Xsarus heeft een werkwijze die precies bij die van ons aansluit, no-nonsense, niet moeilijk doen wanneer het eenvoudig kan en creatief meedenkend gedurende het gehele proces." Volgens Landheer is van een verdere verstrengeling tussen partijen geen sprake: "We hebben ieder onze eigen cliënten en markt, dat blijft ook zeker zo."

IFC systems, gevestigd in Assen, heeft sinds 16 maart 2002 de activiteiten van de IFC groep overgenomen. Tot de meest bekende producten en diensten van IFC behoren onder andere Diagnose Suite, Wildbaan, MrFinch en Polisbank.

Xsarus richt zich op het realiseren van zakelijke, professionele websites. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitwerken van allerlei e-commerce en content management oplossingen. Naast diverse projecten voor IFC ontwikkelde zij bijvoorbeeld de webapplicaties Soccerway.com, SMSjobs.nl en MobilePlus.nl.

////////// EINDE PERSBERICHT //////////

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u zich wenden tot:

Guus Landheer, directeur IFC SYSTEMS BV, telefoonnummer 0592-380999

Daniël Kieviet, Xsarus, telefoonnummer 0187-487102

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie