Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Noord-Holland Noord 11-07-2002

Datum nieuwsfeit: 11-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht

donderdag 11 juli 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Poging diefstal auto
Alkmaar, woensdag 10 juli 2002.
Een Alkmaarder deed aangifte van poging tot diefstal van zijn personenauto, merk Volkswagen en type Polo, in de afgelopen nacht. De auto stond geparkeerd op de Drechterwaard bij het NS-station. De auto was op grove wijze opengebroken, vermoedelijk met een breekijzer. Er ontstond verder flinke schade aan het dashboard en tevens werd het stuur ontwricht.

Brand in auto's
Alkmaar, woensdag 10 juli 2002.
Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er brand was op een bedrijventerrein aan de Marconistraat. Op het voorterrein van een sloperij bleken drie auto's in brand te staan. Een paar voertuigen in de nabijheid van deze sloopauto's raakten ook beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust. De eigenaar moet nog aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek in en zal onderzoeken of er sprake is van brandstichting.

Fietser lanceert zichzelf
Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Omstreeks 02.30 uur heeft een 29-jarige fietser uit Alkmaar zichzelf gelanceerd vanaf een schuin weggedeelte bij het politiebureau aan het Europaplein. De man reed de helling af en kwam terecht tegen een muurtje waar hij vervolgens overheen tuimelde. Hij kwam 1,5 meter lager terecht met zijn gezicht op het wegdek. Hij werd per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis.

Auto van hardleerse man in beslaggenomen
Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Een 32-jarige Alkmaarder kon vannacht omstreeks 04.00 uur op de Bestevaerstraat zijn auto bij de politie inleveren. Hij reed in ieder geval voor de derde keer zonder rijbewijs. De auto werd in beslaggenomen.

Zwerver breekt in
Castricum, woensdag 11 juli 2002.
Vannacht, omstreeks 04.15 uur, betrapte de politie op heterdaad een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bij een inbraak in een winkel aan de Stationsstraat. De man had een ruit vernield en uit de winkel een krat bier en twee flessen port weggenomen. Hierbij was het alarm afgegaan. De man zat een deel van zijn buit op te drinken toen de politie hem niet ver van de winkel aantrof. Hij werd aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.

Fietser rijdt door rood en belandt in ziekenhuis Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Omstreeks 06.45 uur reed een 22-jarige man uit Duitsland op zijn fiets door het voor hem rode licht op het fietspad aan de Westdijk. Hij kwam uit de richting van het Alkmaardermeer en ging richting Leeghwaterbrug. Bij de kruising Provinciale weg stak hij over en verleende geen vrije doorgang aan een 62-jarige automobilist uit Alkmaar. Na een botsing met de auto kwam de fietser ten val. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd maar mocht na onderzoek zijn weg vervolgen.

Auto gestolen
Alkmaar, donderdag 11 juli 2002.
Vanmorgen ontdekte een bewoner aan de Vogelweg dat zijn auto, die hij op woensdag 10 juli 2002, omstreeks 21.00 uur bij zijn woning had geparkeerd, was weggenomen. Het gaat hier om een personenauto, merk Ford, type Escort, kleur grijs en voorzien van het kenteken FP-RT-74.In de auto lag ook een zwarte rolstoel.

NOORDKOP

Geluidshinder veroorzaakt door tijdklok
Den Helder, donderdag 11 juli 2002.
Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie van omwonenden de melding dat sinds een half uur een stereo-installatie hard aan stond in een woning aan de Tuinstraat. Op aanbellen en kloppen werd door de bewoners niet gereageerd. Hierna heeft de politie, om het geluid te stoppen, een ruitje van de voordeur vernield. Binnengekomen bleek dat de installatie was aangesloten op een timer die was aangegaan om 23.45 uur. De bewoners waren niet thuis en zijn mogelijk op vakantie gegaan. De politie heeft gezorgd voor reparatie van de ruit.

Drankrijder veroorzaakt botsing
Den Helder, donderdag 11 juli 2002.
Omstreeks 00.40 uur reed een 52-jarige automobilist uit Den Helder over de Kerkgracht in de richting van het Koningsplein. Toen hij bij de kruising van die wegen aan kwam verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 32-jarige automobilist uit Den Helder die een taxi bestuurde. Er ontstond blikschade. Na deze aanrijding reed de veroorzaker nog een stukje achteruit en reed daarbij tegen een achteropkomende taxi. Die verloor een kentekenplaat. De 52-jarige verdachte bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies aan het bureau 490 ug/l (220 toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Rijden tijdens ontzegging
Schagen, woensdag 10 juli 2002.
Agenten zagen omstreeks 15.00 uur een 26-jarige automobilist uit Kolhorn rijden over de Landbouwstraat. Van hem was bekend dat zijn rijbewijs door de politie Alkmaar vorige week was ingenomen wegens gevaarlijk verkeersgedrag. De man veroorzaakte toen uiteindelijk een aanrijding. Toen de man de agenten in Schagen zag ging hij er vandoor. Na enig zoeken hielden ze de man aan op de Bernhardstraat. Zijn auto stond op de Veldstraat. Hij krijgt een bekeuring wegens het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

WESTFRIESLAND

Wervershoof, woensdag 10 juli 2002.
In de middaguren werd op de Dorpsstraat en de Nieuwe Dijk een brom- en snorfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 9 voertuigen gecontroleerd waarvan er 4 werden bekeurd vanwege een te groot vermogen.

Snelheidscontrole
Oosterblokker, donderdag 11 juli 2002.
Vanochtend is ruim een uur met de Laser Gun op snelheid gecontroleerd op de Oosterblokker, binnen de bebouwde kom. Er werden vier snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u (50 toegestaan).

Portemonnee uit tas
Wervershoof, woensdag 10 juli 2002.
Een 72-jarige vrouw uit Wervershoof miste bij het boodschappen doen in een supermarkt aan de Dorpsstraat haar portemonnee met daarin 250,-. De portemonnee is in een onbewaakt ogenblik uit haar roltas weggenomen.

Geld gepind na inbraak
Zwaag, donderdag 11 juli 2002.
Vandaag deed een bewoonster van een woning aan de Langetuin aangifte bij de politie van diefstal uit haar woning op zaterdag 6 juli. Doordat ze de achterdeur niet goed had afgesloten kon iemand toen naar binnen gaan en een tas met inhoud wegnemen uit de huiskamer. In de tas zaten diverse bankpassen. Met één van die passen is een paar dagen later een bedrag van ruim 300,- gepind.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie