Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

42ste Rozenconcours in Westbroekpark Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-07-05: 42ste Rozenconcours in Westbroekpark

Op donderdag 11 juli wordt voor de 42ste keer het Internationaal Rozenconcours gehouden in het Westbroekpark te Den Haag. De winnende roos wordt bekroond met de prestigieuze Gouden Roos van de stad s Gravenhage.

42ste Rozenconcours
Traditiegetrouw wordt, wanneer de rozen op hun mooist zijn, in het Haagse Westbroekpark het Internationale Rozenconcours gehouden. Dit concours maakt onderdeel uit van een serie concoursen die door heel Europa deze maanden worden gehouden. De internationale rozenwereld komt, vrijwel voltallig, naar het concours in Den Haag omdat daar niet alleen nieuwe rozen-rassen worden gekeurd, zoals op de meeste andere concoursen, maar rozen die voor een deel al in de handel zijn. Een vakjury keurt de rozen een aantal keer per jaar op eigenschappen als kleur, blad, groeiwijze. Op 11 juli wordt deze vakjury aangevuld met een groot aantal genodigden uit binnen- en buitenland. Deze internationale jury verricht de laatste keuring. De rozen worden gekeurd in de categorieën trosrozen, grootbloemige rozen, park-/heesterrozen, miniatuurrozen en klimrozen. In iedere categorie kan een roos worden onderscheiden met goud, zilver of brons. De roos die aan het eind van de dag het hoogste aantal punten verzameld heeft, wordt bekroond met de Gouden Roos van de stad s Gravenhage. In verband met de rozenkeuringen is het Westbroekpark op donderdag 11 juli tot 14.00 uur gesloten.

Andere activiteiten in het Westbroekpark
De Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, afdeling Den Haag, organiseert op woensdag 10 juli de traditionele geurkeuring. Wie hieraan wil deelnemen, is vanaf 10.30 uur van harte welkom bij de kiosk bij de ingang van het rosarium. De winnaar ontvangt de volgende avond (11 juli) de Geurprijs uit handen van wethouder Wilbert Stolte.

Op 14 juli geeft de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, afdeling Den Haag, samen met de Nederlandse Rozenvereniging bij de kiosk informatie over rozen. Ook kunnen belangstellenden zich opgeven voor een rondleiding door het rosarium.

Volgend jaar wordt de traditionele Dag van de Roos weer georganiseerd.

Naast de vele rozenpracht is 14 juli ook de laatste dag van de Parade. Dit mobiele theaterfestival is ook dit jaar neergestreken in het Westbroekpark.

Bereikbaarheid Westbroekpark
Het Westbroekpark is bereikbaar met het openbaar vervoer (tramlijnen 1 en 9 en buslijn 14).

last update: 8-7-2002 13:36:19 ;pag.: 14279; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie