Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

11-Juliviering 2002 Vlaamse Parlement

Datum nieuwsfeit: 11-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaams Parlement

parlementaire begrippenlijst Français Deutsch English Español

19 jun 2002

11-juliviering 2002

Voor de officiële 11-juliviering van het Vlaams Parlement komen de genodigden op donderdag 11 juli 2002 om 11 uur bijeen in De Loketten, IJzerenkruisstraat 99. Parlementsvoorzitter Norbert De Batselier houdt er zijn traditionele 11-julitoespraak. Daarna wordt het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers officieel geopend en is er een receptie.

Met de ingebruikname van het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers beschikt het Vlaams Parlement over een nieuw administratief complex waarin de kantoren van de parlementsleden, de politieke fracties en het Algemeen Secretariaat kunnen ondergebracht worden. Het complex, het gewezen Postchequegebouw, is een oeuvre van de modernistische architect Victor Bourgeois. Een van de blikvangers van het gebouw is de volledig gerestaureerde lokettenzaal: De Loketten. De indrukwekkende zaal zal fungeren als tentoonstellingsruimte, als informatiecentrum van het Vlaams Parlement en als Vlaamse ontmoetingsplaats in Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie