Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

COX II inhibitoren verhogen het risico op hart- en vaatziekten

Datum nieuwsfeit: 11-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BAYER AG

COX II inhibitoren verhogen het risico op hart- en vaatziekten

Geen 'superstatus': COX II inhibitoren verhogen het risico op hart- en vaatziekten

Madrid - Lopend onderzoek lijkt het einde van een recente mythe in te luiden: de COX II inhibitoren, aangekondigd als 'superaspirine', waren voorbestemd om de neveneffecten van reumabehandelingen en pijntherapie te verminderen. Een nieuwe studie van de Canadese wetenschapper James K. Hennan wijst nu echter op een verhoogd cardiovasculair risico voor met COX II inhibitoren behandelde patiënten. Een van de vroeger actieve bestanddelen, ASA (acetylsalicylzuur), bijvoorbeeld in Aspirine, beschikt dankzij zijn stollingsremmende werking over een onbetwistbare status op het vlak van de cardiovasculaire prophylaxis. Bij de afweging van risico's en voordelen is het vooral voor oudere patiënten van belang, zeker geen cardiovasculaire risico's te nemen bij de behandeling van reuma. Hennan besluit hieruit dat Aspirine hét aangewezen geneesmiddel blijft voor de behandeling van reuma en artrose. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten, de 'Food and Drug Administration' (FDA), laten op dit ogenblik in verdere studies onderzoeken in welke mate het cardiovasculaire risico van de COX II inhibitoren verminderd kan worden door de gelijktijdige toediening van lage doses acetylsalicylzuur, bijvoorbeeld in Aspirine(r).

Voor zijn pionierswerk ontving dr. James K. Hennan in Madrid de 'Young Researchers' Aspirin(r) Award 2002'.

Meer informatie en videomateriaal over James K. Hennan en over de uitreiking van de International Aspirin(r) Award op: www.aspirin.com. U kunt ook contact opnemen met onze collega's van Consumer Care (GB CC) of Corporate Communication (KB UK):

GB CC Ron Twisk, tel.: +31 297/280450
Email: (ron.twisk.rt@baymyd.bayer.nl) KB UK Helene de Kruijs, tel.: +31 297/280426 Email: (helenede.kruijs.hk@baymyd.bayer.nl)

11 jul 02 10:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie