Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerk van 1100 m2 in Atrium van Haagse stadhuis

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-07-11: Kunstwerk van 1100 m2 in Atrium van Haagse stadhuis

Op vrijdag 12 juli a.s. vindt in het Atrium van het stadhuis in Den Haag tussen 17.00 en 19.00 uur de presentatie plaats van een uniek kunstproject. In het kader van een culturele uitwisseling tussen Taipei, de hoofdstad van Taiwan, en de gemeente Den Haag installeerde beeldend kunstenaar Michael Lin uit Taiwan een spectaculair geschilderde vloer van 1100 m2 in het Atrium van het stadhuis. Vorig jaar was de Haagse dichter Erik Lindner te gast op een internationaal poëziefestival in Taipei; het project van Michael Lin is de Haagse tegenprestatie.

Met de productie van dit enorme schilderij is begin april gestart in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ruim 70 studenten van de academie en 15 professionele beeldende kunstenaars hebben Lin hierbij geassisteerd. Michael Lin heeft doelbewust een functioneel kunstwerk gecreëerd - het publiek kan gewoon over de vloer lopen - om het publiek dichter bij de hedendaagse kunst te brengen. Als locatie voor deze kunstvloer kon geen betere plek worden gekozen dan het Atrium van het stadhuis. De op traditionele bloemenpatronen gebaseerde schildering steekt prachtig af bij de strakke, witte architectuur van Richard Meier.

Michael Lin exposeerde onder meer in het SMAK in Gent, de Biennale van Venetië en in het nieuwe Palais de Tokyo in Parijs (dit laatste speciaal ter gelegenheid van de opening). Het project kwam tot stand op voorstel van Stroom hcbk dat ook de uitvoering begeleidde.

Het kunstproject kon worden uitgevoerd met financiële bijdragen van Stichting Doen, Casema Cultuurfonds, Fonds 1818, Stichting Atrium, Stroom hcbk, het Ministerie van Buitenlandse Zaken Taipei ROC en de gemeente Den Haag.

last update: 11-7-2002 12:31:56 ;pag.: 14362; auteur: 112;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie