Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 12-07-2002

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 12/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Hongerige inbrekers

HAGHORST - Gisteren werd er ingebroken in een horecabedrijf. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met tien halve hanen, acht varkenshaasjes, twee punten gebak, twee dozen witte wijn, tien blikjes Coca Cola, één ham en tien rookworsten. De goederen werden gestolen uit een koelcel die in een schuur bij het bedrijf is ondergebracht.

Man uit Tilburg van portemonnee beroofd

TILBURG - Een 30-jarige man uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de beroving van zijn portemonnee. De man was gisternacht te voet op weg naar huis na een avondje stappen. Rond kwart over vier liep de man over het Pieter Vreedeplein en komt een nog onbekende man naast de Tilburgse man lopen. Zij gaan een gesprek aan en als de onbekende man een arm om het slachtoffer slaat en de Tilburger aangeeft hier niet van gediend te zijn wordt de portemonnee van de Tilburger uit zijn broekzak gehaald en de Tilburger tegen de grond geduwd. In de portemonnee van de Tilburger zaten enkele pasjes en 50 euro. De dader vluchtte na zijn daad weg in de richting van de Magazijnstraat.

Man zonder rijbewijs raakt auto kwijt

TILBURG Gistermiddag rond halfvijf troffen surveillerende mannen een 44-jarige man uit Tilburg in zijn auto aan. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Omdat de man vorige maand ook al rijdend met een auto werd aangetroffen werd zijn auto nu inbeslaggenomen.

Bromfietser loopt liesbreuk en kneuzingen op bij aanrijding

TILBURG - Gistermiddag om halfvijf raakte op de Korvelseweg een 25-jaruige man uit Tilburg gewond toen hij op zijn bromfiets werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 47-jarige man uit Gilze. Deze gaf de bromfiets bij het rechtsafslaan geen vrije doorgang. De GGD heeft de gewonde bromfietser naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Bij onderzoek bleek dat de man een liesbreuk en kneuzingen aan een been had opgelopen ten gevolge van het ongeval.

Goirlese meisjes raken gewond

GOIRLE Twee Goirlese meisjes (10 jaar oud) zijn gisteravond rond kwart voor zeven licht gewond geraakt toen zij op de Spoorbaan werden aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 22-jarige man uit Tilburg. De meisjes waren plotseling de weg overgestoken. Zij werden beiden overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis. Een van de slachtoffertjes liep hierbij een flinke buil op haar hoofd en een gekneusde enkel op. Het andere slachtoffertje had een hoofdwond aan de aanrijding overgehouden en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. In verband met werkzaamheden aan de Turnhoutsebaan is de Spoorbaan extra druk omdat het verkeer richting België via de Spoorbaan wordt omgeleid.

Duur drankje

TILBURG Drie Tilburgse mannen (26, 30 en 48 jaar oud) kregen gisteravond tegen acht uur van surveillerende agenten een prent toen de agenten het drietal werd betrapt bij het drinken van alcoholhoudende dranken voor een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. Voor deze straat geldt een alcoholverbod in verband met de overlast die alcohol drinkende lieden in het verleden veroorzaakten.

Binnenbrand in studentenpand

TILBURG In een studentenpand aan de Nieuwstraat brak vannacht rond kwart over twee brand uit in de kamer van een 25-jarige vrouw. Vermoedelijk is kortsluiting in een koelkast de oorzaak van de brand. De brandweer kwam met twee brandweerwagens terplaatse en had het vuur snel onder controle. Een kamer brandde volledig uit. Andere kamers liepen rookschade op. De 25-jarige kamerbewoonster liep licht letsel op. Omdat enkele kamerbewoners rook hadden ingeademd is de GGD terplaatse geweest, maar niemand van de bewoners hoefden voor behandeling mee naar een ziekenhuis. Tijdens de brand verbleven er acht personen in de studentenpand.

Man op stap met slagersmes in broeksband

TILBURG Vannacht om halfvier hebben agenten aan het Piusplein een 34-jarige man uit Enschede aangehouden. Om halfvier vannacht kreeg de politie de melding dat een man met een goot slagersmes liep te zwaaien. De agenten troffen de man daar inderdaad aan en in de broeksband had de man een slagersmes met een lemmet van 33 centimeter lang zitten. Gelet op de omstandigheden waaronder het mes werd aangetroffen, valt zon mes onder de werking van de Wet Wapens en Munitie, waarop de man werd aangehouden. Het mes werd inbeslaggenomen en tegen de Enschedeër wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tilburger aangehouden voor graffiti

TILBURG Vannacht rond halfdrie hebben agenten aan de Paleisring een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die werd door personeel van de parkeergarage Emmapassage betrapt bij het aanbrengen van graffiti op vier zuilen van deze garage. De Tilburger krijgt en proces-verbaal en kan ook een rekening tegemoet zien van de schoonmaakkosten.

Inbreker aangehouden

GOIRLE Vanmorgen rond halfzes hebben agenten aan de Fabrieksstraat een 21-jarige man uit Goirle aangehouden. Rond kwart over vijf kreeg de politie de melding dat er in de Fabrieksstraat een alarm was afgegaan. De eigenaar van het pand die op het alarm was afgekomen wist de inbreker te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Van het betrokken pand was een ruit vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie