Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 12-07-2002

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-07-2002
Persberichten van vrijdagmorgen 12 juli 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 juli 2002 08.00 uur.

Telefoon 0592 - 361294 of 06 53 23 80 59

Ongeval onder invloed

Exloo Gistermiddag vond een aanrijding plaats tussen twee autos op de kruising Buinerweg met de Wissel. Eén van de bestuurders reed door en werd later in de omgeving aangehouden. Hij verkeerde onder invloed, een test wees een promillage uit van 1,5. Hij had ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid tot februari 2003. De andere auto werd bestuurd door een 85-jarige vrouw uit Winschoten. Beide bestuurders liepen geen letsel op,

Verkeersongeval met letsel

Hoogeveen Gistermiddag troffen agenten aan de Boekweitlaan een auto aan die op de kop lag tegen het hek van de kinderboerderij. De 18-jarige bestuurder uit Hollandscheveld en de 14-jarige passagier uit dezelfde plaats, waren op eigen kracht uit de auto gekropen en werden door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht. Met wat krassen en bulten kwamen zij er goed vanaf maar werden voor onderzoek toch naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder kwam uit de richting Mr. Cramerweg en had net voor de kruising met de Wolfsbosstraat een andere auto ingehaald. Door de hoge snelheid raakte hij de betonnen rand van de middengeleider, raakte de macht over het stuur kwijt en vloog door de lucht om op het dak tot stilstand te komen.

Alcomobiliste

Meppel Vannacht werd een 32-jarige vrouw uit Meppel aan de Kromme Elleboog in haar auto aangetroffen. Een test wees een alcoholpromillage uit van 2,4. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Diefstal uit woning

Norg Gisteravond ontdekte een 56-jarige bewoner aan de langeloerweg bij thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Met een steen werd een ruit ingegooid waarna een tv werd weggenomen en een kettingzaag. De hele woning werd doorzocht. Schadebedrag niet bekend.

Ongewenst bezoek in garages

Emmen Gisternacht werd ingebroken in een garage aan de Nijbracht. Vijf autos werden opengebroken waarna radios werden weggenomen en uit één auto werd met grof geweld het navigatiesysteem weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend. Een 35-jarige vrouw deed namens het bedrijf aangifte.

Emmen Gisternacht werd ook ongewenst bezoek gebracht aan een garage aan de Magelhaenstraat. Het hek van het parkeerterrein werd geforceerd. Van één auto werden de velgen met banden weggenomen. Uit een andere auto werd een radio weggenomen. De 36jarige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag nog niet bekend.

Jeugdige winkeldieven

Meppel Gistermiddag werden twee twaalfjarige neefjes aangehouden uit Meppel en Zwolle. In een winkel aan de Hoofdstraat ontdekte medewerkers dat de jongens twee videobanden hadden weggenomen. Onderzoek wees uit dat zij in een andere winkel ook een videoband hadden weggenomen. In andere winkels namen zij nog speelgoed weg en dierbenodigdheden zoals een zak hondenchips en een gerookt hondenbot. In overleg met de vader van één van de jongens gaan zij het HALT-traject in.

Diefstal vissen

Assen Vorige week werden uit een vijver aan de Briljantstoep twee Koikarpers weggenomen met een waarde van 190 euro per stuk. De 48-jarige eigenaar deed nu pas aangifte.

Aanhouding na overlast

Hoogeveen Gisteravond werden twee mannen aangehouden, (18 en 24 jaar) beiden uit Hoogeveen. Bij een café aan de Hoofdstraat waren zij vervelend en vielen het personeel lastig. Ze werden de kroeg uitgezet door de portiers. Toen agenten zagen dat één van hen een bierflesje naar de eigenaar gooide werden zij aangehouden waarna zij zich verzetten en de agenten beledigden. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol. Binnen zaten nog twee maten van hen die ook vervelend waren. Nadat de eerste twee naar het bureau waren overgebracht en de agenten terugkwamen bleek dat zij eieren voor hun geld hadden gekozen en de kroeg hadden verlaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie