Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 12-07-2002

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Vernieling ruit

NIEUWEGEIN Een 56-jarige man uit Nieuwegein is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van vernieling. De man had een ruit van de woning van zijn buren ingeslagen in de wijk Doorslag.

De man kon vanwege de geluidsoverlast de slaap niet vatten. Hij trachtte eerst via de telefoon de buren te bellen, maar dat lukte niet. De man belde aan bij zijn buren, maar de deurbel bleek ook niet te werken. Uiteindelijk besloot de man op de voordeur te bonken waarbij een ruit sneuvelde.

De man was bereid de schade te vergoeden.

Niet tonen legitimatiebewijs

IJSSELSTEIN Een 16-jarige inwoner uit IJsselstein is donderdagavond 11 juli aangehouden voor het zwartrijden en niet tonen legitimatiebewijs.

De IJsselsteiner weigerde zich te legitimeren toen hij werd betrapt op het zwart rijden door personeel van Connexxion.

Met assistentie van de politie werd de 16-jarige naar het bureau gebracht en gehoord. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Snelheidscontrole

BENSCHOP Bij een snelheidscontrole op donderdag 11 juli op het Dorp kregen zeven bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur. Ook kreeg een bestuurder een bekeuring voor een gladde band.

Bij een snelheidscontrole op donderdag 11 juli tussen 14.00 en 17.00 uur op de Provinciale weg N210 kregen 90 bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u. In totaal passeerden 1030 bestuurders de radarpost.

Schalkwijker bekeurd

SCHALKWIJK Tegen een 53-jarige man uit Schalkwijk wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich niet hield aan de vergunningsvoorwaarden bij de sloop van een loods waarin asbest was verwerkt.

Op donderdagmiddag 11 juli constateerde de politie dat de man al een groot gedeelte van de loods met als dakbedekking asbest golfplaten had gesloopt. De man bleek wel een sloopvergunning te hebben van de gemeente, maar had zich niet aan een aantal voorwaarden bij de verwerking van de platen gehouden.

Op last van de politie werd het werk stilgelegd. De Arbeidsinspectie zal ook een onderzoek instellen.

Ongeval met letsel
VIANEN Een 27-jarige automobilist uit Dordrecht is donderdagochtend 11 juli op De Limiet aan zijn hoofd gewond geraakt.

De man reed over De Limiet en botste op een 23-jarige automobilist uit Hei- en Boeicop die een uitrit verliet en de weg opdraaide.

De Dordrechter werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie