Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 12-07-2002

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

ROODKAPJE STAPT UIT SPROOKJE

Datum: 12/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: Een politiepatrouille trof gistermiddag rond 16.00 uur op het Van Coothplein in Breda een ongeveer 3 jariger peuter aan, die op zijn gemak alleen liep te wandelen. Toen de politemannen hem naar zijn naam vroegen zei hij: ik heet roodkapje. Waar dan wel de ouders van roodkapje waren kon hij niet zeggen. De peuter hield bij hoog en bij laag vol dat hij roodkapje heette. Even nadien kreeg de politie het verlossende bericht over de mobilofoon, dat een moeder haar 3 jarige peuter bij een schoenwinkel in de Ginnekenstraat was kwijtgeraakt.

Toen de politie met roodkapje naar de schoenwinkel ging keken ze in de grote ogen van een gelukkige moeder. Roodkapje bleek in het echt Maurice te heten, 3 jaar oud te zijn en uit Prinsenbeek te komen. Hij was tijdens het winkelen zelf op pad gegaan om de grote wereld te verkennen.

Volgens moeder waren ze samen pas naar de Efteling geweest en had het sprookjesverhaal op Maurice een grote indruk gemaakt. Alles was nadien roodkapje geworden. Na vriendelijk zwaaien en een grote glimlach van plezier gingen de politiemensen weer op pad.

Werken bij de politie: het is als in een sprookje!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie