Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mw dr. C.M. Colijn-Hooymans Lid Raad van Bestuur TNO

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO)
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

TNO

Mw dr. C.M. Colijn-Hooymans Lid Raad van Bestuur TNO

Mw dr. C.M. (Tini) Colijn-Hooymans (50) wordt uiterlijk per 1 oktober 2002 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van TNO. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met voordracht tot benoeming bij Koninklijk Besluit. Mevrouw Colijn volgt de heer Prof.dr.ir. P Folstar op, die enige tijd geleden werd benoemd tot directeur van het regieorgaan Genomics.

Mevrouw Colijn is op dit moment Lid van de Directie Plant Sciences van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hiervoor was zij onder andere algemeen directeur van het Rijkskwaliteitsinstituut voor Land- en Tuinbouwproducten (RIKILT-DLO) en algemeen directeur van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving BV.

Na haar studie Biologie, Celbiologie en Biochemie aan de Rijksuniversiteit Leiden, promoveerde mevrouw Colijn aan de VU Amsterdam bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. In vele functies aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en DLO heeft zij uitgebreide kennis en ervaring opgedaan omtrent het management van onderzoeksorganisaties en over de vele facetten van agroproductieprocessen.

Mevrouw Colijn heeft o.a. als nevenfunctie het bestuurslidmaatschap van een internationaal onderzoeksinstituut te Mexico (CIMMYT), gericht op de verbetering van voedselproductie in ontwikkelingslanden. Zij was lid van de Commissie ter beoordeling van projectvoorstellen in het kader van de Stimuleringsregeling 'innovatie markt en concurrentiekracht' van het ministerie van LNV. Zij was voorzitter van de kerngroep Biologische Landbouw van Wageningen UR.

Tini Colijn is gehuwd en heeft 2 kinderen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie