Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwembad Groenendaal Plus in Tiel Legionella-veilig

Datum nieuwsfeit: 12-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tiel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tiel


Zwembad Groenendaal Plus Legionella-veilig

Uit metingen is gebleken dat het douchewater van de douches in zwembad Groenendaal Plus in Tiel weer Legionella-veilig is en geen risico voor de gezondheid meer oplevert. De douches zijn daarom op woensdag 10 juli jl. weer voor het publiek geopend.

Maandag 1 juli jl. werd uit de resultaten van metingen die verricht zijn op 18 juni jl. bekend dat het douchewater in zwembad Groenendaal Plus een te grote hoeveelheid Legionellabacteriën bevatte. De douches zijn daarop direct gesloten en chemisch gedesinfecteerd. Na deze desinfectie is opnieuw een monster genomen, waaruit inmiddels is gebleken dat het douchewater Legionella-veilig is.

Zwembad Groenendaal Plus is een onderzoek gestart naar de vraag hoe de legionellabacterie, ondanks de reeds genomen wettelijke voorzorgsmaatregelen, in het douchewater terecht is gekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie