Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 Hilversum overwegend positief over nieuw plan Anna's Hoeve

Datum nieuwsfeit: 13-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: D66 Hilversum
Zoek soortgelijke berichten

D66 Hilversum

Nieuw plan
voor Anna's Hoeve

Actueel D66 Hilversum

Democraten willen wel investeren in natuurversterking

D66 overwegend positief over nieuw plan voor Anna's Hoeve

De Hilversumse D66-fractie is blij dat het plan van architect Hans Ruijssenaars van de baan is en gewerkt wordt aan een nieuw plan voor Anna's Hoeve. De partij heeft zich altijd verzet tegen het omstreden plan Ruijssenaars en vindt het positief dat ook het college van B&W tot inkeer is gekomen. Wel heeft D66 zorgen en twijfels over onderdelen van het nieuwe plan.

D66-fractievoorzitter Erik Boog vindt het vooral belangrijk dat het oorspronkelijke natuur- en recreatiegebied Anna's Hoeve nu behouden kan worden: "In het plan van Ruijssenaars zouden waardevolle gedeelten van Anna's Hoeve gaan verdwijnen. In het nieuwe plan kan het originele ontwerp van Dudok in stand worden gelaten en dit gebied onbebouwd blijven. Een belangrijk winstpunt. Het karakter van Anna's Hoeve blijft onaangetast en het gebied blijft voor de buurt direct toegankelijk vanaf de Anthony Fokkerweg."

Ander positief punt is dat de sportclubs niet hoeven te verhuizen. Boog: "De sportclubs zaten in een enorme onzekerheid. Onduidelijk was waar ze naar toe moesten verhuizen. Eerst zouden ze moeten komen waar nu de Eerste Vijver is. Volgens plan Ruijssenaars moesten de sportvelden langs de spoorlijn komen. Voor de sportclubs is het een geruststelling dat ze op dezelfde plek kunnen blijven. Neemt niet weg dat er wel iets met de sportvelden en clubs moet gebeuren. Maar een verhuizing hoeft gelukkig niet".

Volgens Erik Boog is het nieuwe plan een logisch gevolg van de kritiek vanuit de Hilversumse bevolking en maatschappelijke organisaties. Ook het feit dat tegenstanders van het plan van Ruijssenaars- D66 en GroenLinks- wonnen bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft volgens hem een rol gespeeld bij de totstandkoming van een nieuwe variant voor Anna's Hoeve. "Het college heeft nu eindelijk ingezien dat er geen draagvlak was voor het plan van Ruijssenaars. En zonder breed draagvlak kan je niet zo'n omvangrijk plan uitvoeren. Het is dus verstandig dat er een andere koers wordt gevaren dan onder wethouder Nagel", aldus Boog.

Ondanks de positieve houding van D66 ten opzichte van het nieuwe plan 'Park Anna's Hoeve' heeft de partij wel zorgen en twijfels. Zo betreuren de democraten het dat in het nieuwe plan geen voorstellen zijn opgenomen om de natuurverbindingen in het gebied te versterken. In eerdere plannen zaten die voorstellen wel. Boog: "Het gebied maakt deel uit van een belangrijke ecologische verbindingszone. Daarom moet de natuur versterkt worden. Door middel van faunapassages en door te investeren in de kwaliteit van het natuurgebied. D66 zal zich daarvoor hard maken".

Andere zorgen heeft de partij over de sanering, het verkeer en de waterberging. "Nog steeds is onbekend hoeveel geld we voor de sanering krijgen. Ook de verkeersafwikkeling van de nieuwe woonwijk zal veel problemen opleveren. Maar bovenal wordt de waterberging in Hilversum Oost een groot probleem. Er is dus nog veel onduidelijk". In het najaar zal het aangepaste plan voor Anna's Hoeve ter besluitvorming komen. Op dat moment hoopt het college van B&W meer duidelijkheid te hebben over alle onderdelen van het plan.

D66 HILVERSUM

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B 1214 AW Hilversum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie