Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 13-07-2002

Datum nieuwsfeit: 13-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Biddinghuizen 13-07-2002 Dodelijk ongeval in Biddinghuizen
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, tel. 06-20411180

Elburger komt om bij aanrijding vrachtwagen

BIDDINGHUIZEN Een 13-jarige jongen uit Elburg is gistermorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Oldebroekerweg in Biddinghuizen.

Het slachtoffer reed in een groepje op de fiets en wilde die weg oversteken om via de Ellerweg verder te rijden. Op hetzelfde moment reed een 21-jarige vrachtwagenbestuurder uit Harderwijk, ook op de Oldebroekerweg, richting Elburg. Hij zag twee fietsers voor hem de weg oversteken, terwijl het slachtoffer aan de rechterzijde van de weg wachtte op voorbijkomend verkeer. Plotseling stak de wachtende fietser door onbekende oorzaak alsnog de Oldebroekerweg over, waarna de chauffeur van de vrachtwagen het slachtoffer niet meer kon ontwijken.

De hulpverleningsdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet. Met ernstig letsel is de 13-jarige Elburger per ambulance onder politiebegeleiding vervoerd naar de Isala Klinieken locatie Sophia in Zwolle. Daar is hij later die avond aan zijn verwondingen bezweken. Het Bureau Slachtofferzorg heeft zich ontfermd over een aantal getuigen en de vrachtwagenchauffeur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie