Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 13-07-2002

Datum nieuwsfeit: 13-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-07-2002
Politieberichten van 12/7 (13.00 uur) t/m 13/7 (13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Valeriusstraat. Het ruitje in het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Ryptsjerk: doodrijden na aanrijding
Vrijdag omstreeks 14.30 uur reed een 32-jarige inwoner van Ryptsjerk met zijn motor over de Westerdijk in de richting Gytsjerk. Uit tegenovergestelde richting naderde een witte bestelauto, die plotseling voor hem linksaf afsloeg en de parallelweg van de Rijksstraatweg opreed. Om een aanrijding met die bestelauto te voorkomen, remde de motorrijder sterk af en ging vervolgens onderuit. De bestuurder van de bestelauto reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken. De motorrijder raakte niet gewond, wel liep zijn motor schade op. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Kootstertille: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 18.00 uur reed de bestuurder van een personenauto, een19-jarige inwoner van Buitenpost, over de Alde Dyk in de richting Buitenpost. Direct na een brug in het wegdek verloor de bestuurder door nog ombekende oorzaak de macht over het stuur, raakte een boom en kwam iets verderop tot stilstand. De bestuurder verklaarde te hard te hebben gereden en bovendien droeg hij geen gordel. De man liep beenletsel op en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. In het ziekenhuis werd van hem een bloedproef genomen. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend. De auto werd totaal vernield.

Lemmer: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 19.20 uur reed een 34-jarige inwoner van Lemmer met zijn auto over de Nieuwedijk in de richting van de kruising met de Stationsweg. Op de kruising nam de bestuurder de bocht te krap en kwam daarbij in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 54-jarige inwoner van Emmeloord, die over de Stationsweg deze kruising naderde. De inwoner van Lemmer bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 370 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Beetsterzwaag: diefstal grasmaaier
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een schuur, die stond achter een boerderij aan de Beetsterweg. De deur van de schuur werd opengebroken. Uit de schuur werd een graszitmaaier weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: snelheid
Vrijdag omstreeks 19.40 uur werd op de Rijksweg 32 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Zwartsluis, reed met een snelheid van 175 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijs: schoorsteenbrand
Vrijdag omstreeks 20.00 uur werd een schoorsteenbrand gemeld bij een horecagelegenheid aan de Meintwei. De brandweer was reeds ter plaatse en had het vuur reeds geblust. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Rijs, had de open haard in de zaak aangestoken. Plotseling hoorden de gasten een geloei en bleek dat de schoorsteen in brand stond. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en de schade bleef beperkt.

Franeker: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.35 uur werd op de A.M. van Schuurmansingel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Achlum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 285 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Surhuisterveen: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.10 uur werd op de Warreboslaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Boelenslaan, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 390 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Harlingen: dealer aangehouden
Zaterdag omstreeks 01.45 uur werd in de Kleine Kerkstraat een 48-jarige inwoner van Harlingen aangehouden ter zake dealen. De verdachte bleek in het bezit te zijn van 79 XTC-pillen en 31 wikkels met speed. De verdachte had de pillen en wikkels met speed in zijn kleding verborgen. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en in de loop van vandaag is hij weer in vrijheid gesteld.

Sint Annaparochie: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.00 uur werd op de Langhuisterweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 41-jarige inwoonster van Sint Annaparochie bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 345 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: dealers aangehouden
Zaterdag omstreeks 02.10 uur werden in de Boerhaavestraat in een auto twee mannen, 23 en 24 jaar, beiden uit Franeker, aangehouden ter zake dealen. De beiden mannen waren in het bezit van 7 XTC-pillen. De pillen werden in beslag genomen. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Damwoude: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.10 uur werd op de Paardebloem een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 17-jarige inwoner van Kollumerpomp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 370 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Ysbrechtum: dronken man
Zaterdag omstreeks 02.15 uur werd op de Rijksweg A7 een dronken Amerikaan aangetroffen. De 37-jarige inwoner van Weavervill liep op de rijbaan van de Rijksweg en was volgens zijn zeggen op weg naar Schiphol. De man van de weg gehaald en hem een transactie van 23.- aangeboden, die hij direct betaalde. Hem vervolgens op zijn logeeradres afgeleverd.

Joure: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.20 uur werd op de Mounekamp een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Joure, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 430 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Midsland: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.05 uur werd in een weiland aan de Oosterburen een personenauto aangetroffen, die aldaar door een hek was gereden. De bestuurder was door omstanders aangehouden. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Broek op Langedijk, bleek gedronken te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 625 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Drachten: mishandeling
Zaterdag omstreeks 03.55 uur werd op het Schuttersveld een 45-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De verdachte had kort daarvoor getracht een 35-jarige inwoner van Drachten een klap met een paal te geven. Het slachtoffer, die thuis kwam, kon de klap ontwijken, doch kon niet verkomen dat zijn scooter (bromfiets) werd geraakt, die daardoor schade opliep. Het slachtoffer is daarop naar de woning van zijn moeder gevlucht, die iets verderop woont en van daaruit werd de politie gebeld. Toen de politie een gesprek met de verdachte wilde voeren, was deze niet voor rede vatbaar. Hij schold de agenten uit en wilde niet meewerken. De verdachte werd daarop aangehouden. Wat de aanleiding tot de mishandeling c.q vernieling is geweest is nog niet duidelijk. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Joure: vernielingen
Zaterdag omstreeks 04.00 uur werd op straat van de Roggemolenstraat een brandende hoop aangetroffen. In het vuur lagen o.a. een fiets en een vlaggenmast. Iets verder, op de hoek van de Roggemolenstraat Sinnebourren, werd een personenauto aangetroffen, waarvan het achterraam was ingeslagen en de stuurkolom was vernield. De brandweer heeft het vuur geblust. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De eigenaresse van de personenauto, een 25-jarige inwoonster van Joure, zal in de loop van vandaag aangifte komen doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: straatroof
Zaterdag omstreeks 05.50 uur werd een 17-jarige inwoner van Heerenveen op de Weaze beroofd van zijn portemonnee en zijn gsm. Toen het slachtoffer een shoarmazaak uitstapte werd hij aangesproken door een groepje Antilianen. Het slachtoffer werd vastgepakt en kreeg vervolgens verschillende klappen en schoppen. Op een gegeven moment wist hij te ontsnappen aan zijn belagers. Vanuit een telefooncel belde hij de politie, die direct ter plaatse was. Op de Weaze konden vervolgens de drie verdachten, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden en een 46-jarige inwoner van Beekbergen, worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Sneek: vernieling ruiten
Van vrijdag op zaterdag werden van een winkel aan de Oosterdijk de beide etalageruiten vernield. De afmeting van de ruiten zijn 2 x 2.50 meter en 4 x 2 meter. Op de ruiten is waarschijnlijk met een luchtdrukwapen geschoten. Men is niet in de winkel geweest. Een medewerkster van de winkel, een 20-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht heeft men ingebroken in een supermarkt aan de Lieuwenburg. De ruit in de voordeur werd vernield. In de winkel werd bij een lade opengebroken, waaruit een geldkistje met daarin strippenkaarten en postzegels werd weggenomen. Het geldkistje met inhoud werd later op de Aggemastate teruggevonden. Voor zover nu is na te gaan, is er verder niets uit de winkel weggenomen. Een medewerker van de winkel, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie