Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 14-07-2002

Datum nieuwsfeit: 14-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Tilburg weekeinde

Datum: 14/7/2002
Auteur: Hans Beurskens

Te veel gedronken
Een 31-jarige Tilburger gedroeg zich vrijdagnacht tegen drie uur op de Heuvel in Tilburg zo lastig dat hij uiteindelijk is aangehouden. De Tilburger was op de Heuvel in conflict gewikkeld met een andere cafébezoeker. Hij had al een gescheurd overhemd doch bleef steeds achter de andere bezoeker aanlopen om een conflict uit te lokken. Ook probeerde hij toegang te krijgen tot een café doch dat werd hem geweigerd, vanwege zijn duidelijk overmatige drankgebruik. De waarschuwing om zich beheerst te gedragen van agenten sloeg hij in de wind, waarna hij hinderlijk achter de agent aan bleef lopen. Hij weigerde op bevel van de politie om weg te gaan. Daarna is hij aangehouden en ingesloten.
Na een periode van ontnuchtering en bezinning is hij zaterdag rond de middag na verhoor heengezonden, met een dagvaarding op zak.

Winkeldieven

**Bij Lekker&Laag aan de Broekhovenseweg in Tilburg is vrijdagnamiddag een 31-jarige Tilburgse vrouw betrapt op het stelen van vlees, groeten en zuivel. Zij is na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.
**Een uurtje later betrapte men bij dezelfde winkel een 40-jarige Tilburgse vrouw op het weghalen van levensmiddelen ter waarde van euro 15,--. Ook zij is na het teruggeven van de goederen met een dagvaarding naar huis gestuurd.

**Weer een uurtje later is een 41-jarige Tilburgse vrouw in de kraag gegrepen voor winkeldiefstal van levensmiddelen (twv euro 19,--) bij Albert Heijn aan het Wagnerplein in Tilburg Noord. Ook voor haar een dagvaarding.

**Op het Lieve Vrouweplein betrapte een beveiligingsbeambte zaterdagnamiddag een 53-jarige vrouw uit Tilburg bij winkeldiefstal in een supermarkt op het weghalen van een pakje haarspeldjes. Ook bedreigde zijn personeel van de winkel met geweld. Na verhoor kon ze met een dagvaardig op zak naar huis.

Ruzie tijdens kermisweekeinde
Drie mannen zijn zaterdagnacht aangehouden na een flinke vechtpartij bij een café aan de Gemullehoekenweg in Oisterwijk, waar het vanwege de kermis vrij druk was.
Een van de aangehouden verdachten, een 29-jarige man uit Oisterwijk, slingerde een andere cafébezoeker een verwijt over iets uit het verleden naar het hoofd. Dit ondersteunde hij met een onverwachte kopstoot, waarna beide mannen in gevecht raakten. Omstanders, bekenden van het slachtoffer, haalden beide mannen uit elkaar.
Buiten op straat werden deze omstanders vervolgens mishandeld door kennelijke vrienden van de 29-jarige Oisterwijker. De gewaarschuwde politie kon de 29-jarige en twee andere verdachten even later aan de hand van het signalement aanhouden in de Stationsstraat te Oisterwijk. Het gaat voorts om een 25-jarige en een 31-jarige Tilburger.
Alle drie zijn ze wegens mishandeling in verzekering gesteld. Twee omstanders zijn met hoofdwonden (gebroken neus en gezwollen oog) door de ambulance naar het Elisabethziekenhuis gebracht.

In het openbaar vervoer

**Vrijdagmiddag is op het Centraal Station aan de Spoorlaan in Tilburg een 18-jarige man uit Gilze Rijen aangehouden omdat hij zonder kaartje in de trein zat. Hij kon zich ook niet legitimeren en gaf een valse naam op. Nadat zijn ware identiteit was vastgesteld, is hij in de loop van de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden.
**Een 39-jarige Tilburgse vrouw maakte zaterdagochtend tegen zeven uur stennis op het centraal station in Tilburg, nadat zij haar taxirit niet wilde betalen. Vervolgens begon ze uit te vallen naar de gewaarschuwde agenten. Ze was onder invloed van alcohol en is aangehouden voor dronkenschap, ordeverstoring en belediging. Na verhoor mocht ze rond het middaguur naar huis.

Geen rijbewijs
Zondagochtend tegen elf uur is op de Noordhoekring in Tilburg een 38-jarige Tilburger betrapt bij het autorijden zonder geldig rijbewijs. Hij is met een proces verbaal, doch zonder auto naar huis gestuurd.

Handsfree bellen
Zaterdagnamiddag kreeg een 40-jarige vrouw uit het Zwitserse Basel een bekeuring voor niet handsfree bellen in haar auto. Ze heeft de transactie van euro 136,-- meteen betaald. Daarvoor moest ze eerst wel langs een geldautomaat.

Alcohol in het verkeer
Op de Rueckertbaan in Tilburg is zaterdagnacht een 26-jarige man uit Culemborg aangehouden wegens het rijden in de auto na alcoholgebruik. Hij bleek ruim het dubbele te hebben gedronken van wat maximaal is toegestaan. Daarvoor heeft hij na verhoor een dagvaarding meegekregen.

Betrapt bij school-inbraak
De gewaarschuwde politie kon zaterdagochtend tegen zes uur een 49-jarige man aanhouden in een school aan de Lange Nieuwstraat in Tilburg, waar hij aan het inbreken was.
Daartoe had hij aan de zijkant een ruit ingegooid en doorzocht hij enkele lokalen, op zoek naar geld. Dat kon hij niet vinden, doch wel had hij al een mobiele telefoon, een nietmachine, een schrijfblok en drie pakken koffie in een draagtas klaargezet om mee te nemen. Na insluiting op het politiebureau en verhoor, is de verdachte zaterdagmiddag heengezonden.

Onenigheid bij cafetaria
Een woordenwisseling in een cafetaria aan de Houtstraat te Tilburg liep zaterdagavond rond zeven uur uit in een dreigende houding met een hamer en een stok, alsmede in het vernielen van een geparkeerde auto. Twee Nederlandse bezoekers kregen woorden met twee Somalische meisjes, die in hun eigen taal praatten, kennelijk over de Nederlanders. Dit liep uit in schelden en aan het haar trekken ten opzichte van de Nederlanders.
De Somalische bezoekers verlieten de zaak, doch kwamen even later met een groep terug, voorzien van een hamer en een stok. Daarmee namen ze een dreigende houding aan, doch de eigenaar van het cafetaria voorkwam een confrontatie door hen niet binnen te laten. Even later bleek de auto van de Nederlanders, die in de straat geparkeerd stond, beschadigd te zijn: een kras en een deuk in het plaatwerk.
Drie van de Somalische meisjes zijn kort daarop in de buurt aangehouden: een 23-jarige uit Den Haag, een 19-jarige uit Delft en een 30-jarige uit Tilburg. Alle drie zijn ze voor openlijke geweldpleging in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie