Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag 4e Internationale Jeugdschaaktoernooi Saint Lo

Datum nieuwsfeit: 14-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Schaakbond
Zoek soortgelijke berichten
euws

Koninklijke Nederlandse Schaakbond


4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, HenriŽt Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.

Programma en uitslagen: Saint Lo.

De volgende verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.

Hallo Nederland (dag 5),

C'est 14 juillet! Gisteren begon de dag heel leuk. Tijdens het ontbijt was Linda boos op Tjerk en kreeg hem zo ver dat die op zijn knieŽn om vergeving moest smeken.
De 4de ronde bracht 4Ĺ-5!! Onze beloning daarvoor was de MAC. Tjapko had remise tegen een jongen uit Wales, best goed.Tjerk speelde een goeie partij en won in een koningsaanval.Biaina deed hetzelfde!HenriŽt en Linda boekten een snelle overwinning. HenriŽt won een pion en later een stuk en speelde technisch heel goed. Linda 'beukte' haar tegenstander helemaal van het bord. Ze won een dame maar baalde dat ze niet eerst een toren met schaak sloeg!
Toen we klaar waren met analyseren moest Biaina haar laatste ansichtkaart afschrijven. Linda kon niet langer dan 1 minuut wachten en begon luid af te tellen. Toen ze bij de vijftig was werd het een Franse meester te veel en gooide die zijn bord om en dreigde Linda iets aan te doen.

De 3 dames moesten gisteren 1 uur lang in hun kamer opgesloten zitten omdat ze de avond ervoor waren ontsnapt naar de 'leuke' Fransen. Hoewel ze dachten dat de straf meeviel, viel het toch best wel tegen. Gisteren was er ook een geweldig vuurwerk in Saint Lo, mooier dan in Amsterdam!

Vandaag zaten we om half 9 al achter het schaakbord, wat ons niet beviel.HenriŽt was blij met haar remise net als Tjerk. Tjapko kreeg schaakles van een bijna meester uit Turkmenistan en verloor. Biaina was nog niet helemaal wakker maar kon wel haar tegenstander makkelijk van het bord afschuiven. Linda heeft de dreigaanval van gisteren overleefd. Dit keer kreeg Linda een sterke tegenstander tegenover zich waar ze heel erg blij om was. Ze stond helemaal verloren en offerde ze wanhopig een stuk. Daar schrok die 'Belg' heel erg van en moest een paar zetten later opgeven!

Iedereen weet intussen ons liedje (naar Freek de Jonge): We zitten in Saint Lo,
ook al is het gemis heel erg groot,
er is leven,
er is leven,
na de dood!

au revoir, Pays-Bas!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie