Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoge opkomst (87%) eerste deel vaccinatiecampagne regio Eemland

Datum nieuwsfeit: 15-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Soest

Hoge opkomst (87%) eerste deel vaccinatiecampagne regio Eemland

De GGD Eemland is zeer tevreden over het verloop van de grootschalige vaccinatiecampagne tegen Meningokokken C waarvan vorige week het eerste deel werd afgerond. In de Eemland-gemeenten werden 36.809 kinderen in de leeftijden 14 maanden tot en met 5 jaar en 15 tot en met 18 jaar uitgenodigd voor de gratis prik. Het vaccineren gebeurde in een sporthal in de gemeenten Eemnes, Woudenberg, Bunschoten, Baarn, Soest, Amersfoort, Nijkerk en Leusden. Uiteindelijk werden er in totaal 32.000 vaccinaties gegeven, dwz. 87% van het aantal oproepen.

Degenen die door omstandigheden de prik gemist hebben kunnen contact opnemen met de GGD om alsnog een afspraak te maken voor de prik wanneer het tweede deel van de campagne van start gaat. Bovendien organiseert de GGD Eemland op vrijdag 11 oktober een algemene inhaaldag in sporthal Zielhorst in Amersfoort.

Na de zomervakantie start het tweede deel van deze vaccinatiecampagne waarvoor de kinderen van 6 tot en met 14 jaar worden opgeroepen. Dat gebeurt van 16 september tot en met 10 oktober.

De GGD Eemland riep alle kinderen per gemeente op om naar de plaatselijke sporthal te komen, maar naarmate de campagne vorderde konden kinderen die beslist niet op het afgesproken tijdstip konden komen i.v.m. examens, ziekte of vakantie, uitwijken naar een andere locatie in een andere gemeente. Hierdoor geven de volgende opkomstpercentages per gemeente een enigszins vertekend beeld omdat niet precies duidelijk is of de opkomst alleen eigen inwoners betreft: Eemnes 76%, Woudenberg 85%, Bunschoten 93%, Baarn 85%, Soest 76%, Amersfoort 89%, Nijkerk 86% en Leusden 92%.

Degenen die door omstandigheden de vaccinatie gemist hebben krijgen een tweede kans. Zij kunnen via de GGD een afspraak maken om de prik alsnog te komen halen wanneer de GGD in de eigen gemeente aanwezig is voor het tweede deel van de campagne. Op vrijdag 11 oktober organiseert de GGD bovendien een algemene inhaaldag in Sporthal Zielhorst in Amersfoort voor iedereen uit het gehele gewest Eemland die door omstandigheden niet op eerdere uitnodigingen kon reageren. Daarvoor moet men zich echter wel telefonisch aanmelden! Dat kan na 2 september tussen 17.00u. en 19.00u. op nummer 033- 4 678 100.

Vervolgcampagne

Na de zomervakantie start de GGD met het tweede deel van deze campagne. In september krijgt de tweede groep van 40.000 kinderen uit de regio een oproep zich te laten vaccineren. Het betreft kinderen van 6 tot en met 14 jaar, geboren op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996. In de gemeente Soest vinden de vaccinaties plaats op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in Spleasuredome, sporthal in zwembad tegenover stadhuis/politieburo in Soest.

Iedereen die tot de doelgroep behoort krijgt twee weken van tevoren persoonlijk een oproep thuisgestuurd met alle informatie omtrent plaats en tijdstip waarop men de gratis prik kan komen halen. Wanneer binnen een gezin meerdere oproepen worden ontvangen, mag men op een tijdstip met alle kinderen komen.

Wanneer men vragen heeft wordt aangeraden om eerst deze persoonlijke oproep af te wachten alvorens de GGD Eemland te bellen. In de oproep staat namelijk precies te lezen waar men terechtkan voor verdere vragen. Op de dag waarop de vaccinaties plaatsvinden is ter plekke een Informatiebalie ingericht waar men medische vragen kan stellen.

Heeft men toch nu al vragen dan is op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur een gratis telefoonnummer te bellen 0800-3008051. Bovendien is er een website waarop veel gestelde vragen worden beantwoord www.vaccinatie.minvws.nl. Ook op de website van de GGD Eemland wordt voortdurend nieuwe informatie geplaatst over deze campagne: www.ggdeemland.nl.

---

Buurtpark Koningsweg
Op maandag 15 juli is er in de Openbare basisschool de Klimop aan de Weegbreestraat 104-106 "open huis". Tussen 16.00 en 18.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u binnenlopen.

Er zijn mensen aanwezig die u meer uitleg kunnen geven en u kunt rustig, onder het genot van een kopje thee of koffie, de ontwerpen bekijken. Tevens kunt u uw mening over het ontwerp geven. Eén onderdeel van het plan is onderhevig aan een zogenaamde planologische procedure te weten artikel 19.3. Dit onderdeel komt officieel ter inzage van 11 juli tot 7 augustus 2002. Uw opmerkingen zullen allemaal meegenomen worden voordat de commissie RVM op 3 september en de Gemeenteraad op 12 september zich definitief zullen uitspreken over de plannen en het krediet vaststellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie