Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop Toyota in eerste helft van 2002 met 7,8 % gestegen

Datum nieuwsfeit: 15-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

15-7-2002

Verkoop Toyota in eerste helft van 2002 met 7,8 % gestegen

In tegenstelling tot de algemene daling van de Nederlandse autoverkopen met 6,3% heeft Toyota in de eerste helft van 2002 goede resultaten geboekt. Toyota realiseerde een verkoopstijging van 7,8% in vergelijking met dezelfde periode van het vorig jaar

Het succes is grotendeels te danken aan de nieuwe Corolla, waarvan met name de Corolla Verso bijzonder goed aanslaat. Ook de Toyota Avensis Verso valt goed in de smaak bij het koperspubliek. In zijn marktsegment staat deze ruime MPV op de tweede plaats.

De halfjaarlijkse verkoopcijfers van Toyota laten zien dat het Japanse merk terrein wint. Opvallend is het aandeel van de Toyota Corolla. In het populaire C-segment biedt deze auto een zeer breed gamma. Zo zijn er twee Common Rail dieselmotoren (66 kW en 81 kW) en vier benzinemotoren (71 kW tot 141 kW). Daarnaast biedt het model veel carrosserievarianten. Er is een driedeurs, een vijfdeurs, een Wagon en een Verso. Sterk punt van de Toyota Corolla is zn Europese karakter, wat niet alleen in vormgeving tot uiting komt, maar ook in het karakter van het onderstel. Vele Nederlandse automobilisten zijn hierdoor aangetrokken.

In de zakelijke markt leidt de Corolla ook tot enthousiaste reacties. Zijn lage exploitatiekosten en hoge te verwachten restwaarde zorgen voor een scherp leasetarief. Zo kan de Toyota Corolla al vanaf 425,- per maand exclusief BTW worden geleasd.

Toyota overheerst in MPV D-segment
Nog opvallender is Toyotas positie onder de MPVs in het D-segment. De Toyota Avensis Verso scoort zeer goed in deze markt. In het afgelopen halfjaar werden er 1.349 geregistreerd, waarmee de ruime MPV binnen een jaar naar de nummer twee positie in dit segment is doorgestoten. Samen met de nog grotere Previa (226 eenheden in 1e helft 2002) verkoopt Toyota in ons land het hoogste aantal autos in het segment van grote MPVs. De Toyota Avensis Verso is leverbaar met een 2,0 liter VVT-i benzinemotor (110 kW) een 2,0 liter D-4D Common Rail dieselmotor (85 kW).

De sportieve en praktische Toyota RAV4 bevindt zich eveneens op een mooie positie binnen zijn marktsegment. Deze Toyota scoort eveneens een tweede plaats en zit maar 20 eenheden onder de nummer 1.

Ook de Toyota Yaris verkoopt nog steeds goed. Recent werd het motorengamma uitgebreid met de zuinige 1,4 liter D-4D Common Rail dieselmotor (55 kW). Het motorenaanbod is hiermee op drie versies gekomen. De Yaris was al leverbaar met een 1,0 en 1,3 liter VVT-i benzinemotor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie