Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feesten met de Buren in Papendrecht

Datum nieuwsfeit: 15-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Papendrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Papendrecht

Persbulletin gemeente Papendrecht

Communicatie gemeente Papendrecht:

Patricia Verlaan 078-6418228
Ans Stegeman 078-6418226
Wilma Havermans 078-6418303
Marcel Sluijter 078-6418848

4 juli 2002

Feesten met de Buren
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat per jaar 25 straten in Papendrecht een bijdrage kunnen aanvragen voor het houden van een straatfeest.
Het organiseren voor een straatfeest brengt bewoners niet alleen met elkaar in contact, maar verstevigt ook de onderlinge band. De betrokkenheid bij de woonomgeving wordt vergroot en door de versterkte sociale contacten gaat men elkaar ook aanspreken op minder prettige situaties zoals verkeerd parkeren, geluidsoverlast, rommel in de straat, enzovoorts.
Het college is van mening dat een straatfeest prima past binnen het bestaande beleid van wijkgericht werken en wil dit soort initiatieven graag stimuleren door het geven van een kleine bijdrage Natuurlijk zijn er regels verbonden aan de bijdrage zoals een vergunning voor het feest etc. Deze zijn op te vragen bij de wijkcoördinator van de gemeente Papendrecht, Betty Wolt. Zij is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag, telefoonnummer 6418290.

Bewoners Oudaenstraat helpen gemeente met snelheidsbeperkende maatregelen
Bewoners van de Oudaenstraat gaan maandag 15 juli om 19.30 uur in aanwezigheid van de wethouder wijkgericht werken, de heer A. Vogel, voorbereidend werk verrichten voor de gemeente Papendrecht. De snelheidsremmende "druppel" in de bestrating is verzakt en wordt door de gemeente opgehoogd. Voorafgaand daaraan zullen de bewoners zelf de bestaande bestrating verwijderen.
De samenwerking tussen bewoners, politie en de gemeente is mede tot stand gekomen na het eerste wijkspreekuur van de wijk Westpolder. Bewoners van de Oudaenstraat klaagden tijdens dat spreekuur over te hard rijden in hun straat en kwamen met het idee om de snelheidsremmer zelf op te hogen. De gemeente is er normaal gesproken geen voorstander van dat bewoners eigenhandig werkzaamheden op de openbare weg uitvoeren. Bovendien zijn het vaak bewoners zelf die in een woonerf te hard rijden en is te hard rijden een mentaliteitskwestie. Aangezien samenwerking met bewoners voorop staat bij het wijkgericht werken is vooralsnog, als proefproject, een gezamenlijke aanpak overeengekomen. Enkele vakbekwame bewoners zijn graag bereid een vrije avond op te offeren. In overleg met de wijkcoördinator is afgesproken dat de bewoners de voorbereidende werkzaamheden doen en dat de gemeente de volgende dag de klus afmaakt. Het resultaat wordt op zaterdag 20 juli feestelijk gevierd in de straat, waarbij ook volop gelegenheid is om met elkaar van gedachten te wisselen over de verkeersveiligheid in de straat.

Noot voor de pers:
De pers is uitgenodigd op 15 juli aanwezig te zijn. Voor vragen over dit project of wijkgericht werken in het algemeen kan men bellen met Betty Wolt, wijkcoördinator 6418290.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
De Wilgenhof is tussen de nummers 111 tot en met 125 zaterdag 6 juli vanaf 15:00 uur tot zondag 7 juli 02:00 uur in verband met een straatfeest afgesloten voor verkeer.
Aan de Amberdreef is - ter hoogte van de manege - op zaterdag 6 en zondag 7 juli het parkeerverbod tijdelijk ingetrokken in verband met de Papendrechtse Ruiter Dagen.
Een gedeelte van de Margriethof (tussen de huisnummers 59, 68 en 83) is zaterdag 13 juli vanaf 13:30 uur tot zondag 14 juli 01:00 uur in verband met een straatfeest afgesloten voor verkeer. De Abelenhof is tussen de nummers 103 tot en met 117 eveneens zaterdag 13 juli, maar dan van 18:00 uur tot zondag 14 juli 00:00 uur in verband met een straatfeest afgesloten voor verkeer.

Veerweg
tijdelijk afgesloten
Van woensdag 10 juli tot en met zaterdag 13 juli kunnen automobilisten geen gebruik maken van de Veerweg tussen de witte brug en de rotonde van de N214. Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Veerweg. Vanaf maandag 24 juni is er een geheel nieuw fietspad in gebruik. Hulpdiensten kunnen in noodgevallen uiteraard altijd over de Veerweg blijven rijden.
De afsluiting is nodig om het viaduct over de Sophiaspoortunnel heen, te kunnen aansluiten op de Veerweg. Het verkeer wordt omgeleid via Papendrecht. De omleiding wordt aangegeven door verkeersborden. Wie over deze afsluiting vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met Jenny Kamstra, projectvoorlichter Sophiaspoortunnel, telefoonnummer 0184-69 70 13.

Reconstructie Burgemeester Keijzerweg
In verband met de reconstructie van de Burgemeester Keijzerweg kan het verkeer van maandag 15 juli tot ongeveer eind november enige overlast ondervinden tussen de N3 en de Ketelweg.
De aanpassingen bestaan o.a. uit het toevoegen van een tweede rijstrook aan de noordelijke rijbaan tussen de Westkil en de N3, en het verlengen van de uitvoegstrook tussen de Pieter Zeemanlaan en de Westkil, op de zuidelijke rijbaan. Ook wordt de fietsoversteek op de Pieter Zeemanlaan aangepast. Op de Pieter Zeemanlaan worden voorsorteervakken en een gedeelte fietsstrook aangebracht.

Afrondende werkzaamheden reconstructie Veerweg/Vrijheer van Eslaan Na een lange periode van werkzaamheden is inmiddels de fase van afronding reconstructie aan de Veerweg en de Vrijheer van Eslaan aangebroken.
In de week van maandag 8 juli starten de laatste werkzaamheden aan de Veerweg en de Vrijheer van Eslaan. Die week brengt de aannemer het asfalt aan op het westelijke deel van de Veerweg. Tevens worden aansluitend de zgn. deklagen van de Vrijheer van Eslaan en de Veerweg Oostzijde aangebracht. Gedurende deze week kunnen weggebruikers hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

Hieronder zijn de geplande werkzaamheden aangegeven. Maandag 8 juli 2002 Aanbrengen onderlaag asfalt Veerweg westzijde (bestaande afzetting blijft gehandhaafd).
Dinsdag 9 juli 2002 Asfaltfrezen rotonde Veerweg/Vrijheer van Eslaan (hierdoor is er hinder in de doorgang van het verkeer, wij adviseren indien mogelijk een andere route te kiezen).
Woensdag 10 juli 2002 Aanbrengen deklagen Veerweg Oost en Westzijde en rotonde. (Veerweg en rotonde Veerweg/Vrijheer van Eslaan afgesloten in beide richtingen). Het Shellstation is gedurende een bepaalde periode niet bereikbaar.
Donderdag 11 juli 2002 Aanbrengen deklagen fietspaden Vrijheer van Eslaan (Vrijheer van Eslaan geheel afgesloten, omleiding wordt ter plaatse aangegeven).
Vrijdag 12 juli 2002 Aanbrengen deklaag rijbaan Vrijheer van Eslaan (Vrijheer van Eslaan geheel afgesloten, omleiding wordt ter plaatse aangegeven).

De medewerkers van de gemeente vragen om begrip voor mogelijke hinder voor weggebruikers. Na afronding zijn de wegen echter weer jaren zonder problemen te gebruiken.

Talenten maken tv-debuut
Woensdag 10 juli a.s. gaat de TROM-tv ( uit Dordrecht ) opnames maken van het Easy Cafe van jeugdcentrum Interval.
Tussen 19.00 en 22.00 uur zal het cafe van het centrum omgebouwd worden tot een echte televisie-studio. Het is mogelijk om deze opnames bij te wonen ( geen entree ). De volgende talenten zullen ( begeleid door Dean&Friends ) hun tv-debuut gaan maken ; Lyndsey Harteveld, Elaine vd Graaff, Lotte van Dijkhuizen, Iris Bekkers en Shemara Rook als zangeressen, Jan-Willem Brugman op djembe en Django van Dijkhuizen op gitaar.

Presentatie video Easy Cafe Speciaal
Zaterdag 13 juli a.s. wordt de video van Easy Cafe Speciaal (van 25/5 j.l.) gepresenteerd in jeugdcentrum Interval.
Vanaf 20.00 uur is een ieder van harte welkom in de grote zaal van het centrum waar de video te zien zal zijn op een groot scherm. De video geeft een beeld van het laatste Easy Cafe van het afgelopen seizoen waarbij verschillende groepen optraden , er een grote barbeque was ( mogelijk gemaakt door sponsor C1000 ) en waarbij verschillende doelgroepen
(bewoners Stichting Philadelphia, leerlingen van basisschool de Knotwilg en medewerkers jeugdcentrum Interval) daadwerkelijk samenwerkten in de voorbereiding en uitvoer van de activiteit. De video begint om 20.30 uur. De entree is gratis.

Agenda

Donderdag 4 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

19.30 uur De Kleine Waal, bingo

20.00 uur Gemeentehuis, openbare vergadering van de themacommissie centrum

Vrijdag 5 juli

20.00 uur Vogelvereniging Westeind, klaverjassen

Maandag 8 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

14.00 uur Stolpehove, welfare-instuifmiddag: spellenmiddag

20.00 uur Gemeentehuis, openbare vergadering van de commissie algemene bestuurlijke zaken

Donderdag 11 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Maandag 15 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

14.00 uur Stolpehove, welfare-instuifmiddag: voltbruggen

Donderdag 18 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

19.30 uur Gemeentehuis, raadsvergadering

19.30 uur Dienstencentrum en De Stolpe, bingo

Maandag 22 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

14.00 uur Stolpehove, welfare-instuifmiddag: creativiteitsmiddag

Donderdag 25 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Maandag 29 juli

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

14.00 uur Stolpehove, welfare-instuifmiddag: spellenmiddag

Donderdag 1 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

19.30 uur De Kleine Waal, bingo

Maandag 5 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Donderdag 8 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Maandag 12 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Donderdag 15 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

19.30 uur Dienstencentrum en De Stolpe, bingo

Maandag 19 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Donderdag 22 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Vrijdag 23 augustus

hele dag De Meent, Midzomermarkt

Maandag 26 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

Donderdag 29 augustus

09.00 uur Westeind 202, hobbyclub voor ouderen en gehandicapten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie