Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Podiumplaats Coronel ontnomen door BMW collega

Datum nieuwsfeit: 15-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten

Tom Coronel

14 Juli 2002: Podiumplaats Coronel ontnomen door BMW collega

Met een fraaie pole position als uitgangspunt leek BMW coureur Tom Coronel een succesvolle racedag tegemoet te gaan in Oschersleben. Zowel Coronel als het Carly Motors team Isert waren er dan ook op gebrand om maximaal te profiteren van de startpositie van Coronel. Helaas zou dit alles op niets uitdraaien nadat de Huizenaar op hardhandige wijze uit de wedstrijd werd gewerkt door BMW collega Jorg Müller.

"Ik had niet zo'n goede start en ik viel terug naar de tweede plaats. Dirk Müller speelde het slim en remde me uit. Toen Jorg Müller vijf meter achter me zat raakte hij me hard van achteren. Daardoor ging ik rechtdoor en pakte hij de binnenkant, en zelfs toen ik aan de buitenkant zat drukte hij nog door.", aldus Coronel na afloop.

Tom Coronel met Jorg Müller in zijn kielzog foto: EuroSTC / Photo 4

Het resultaat van dit BMW onderonsje was dat Coronel de pits op moest zoeken en uiteindelijk de strijd moest staken terwijl zijn rivaal de strijd kon voortzetten. Müller kreeg uiteindelijk nog een reprimande voor zijn actie op Coronel, maar voor de laatstgenoemde was dit van geenerlei waarde omdat de kans op een podiumplaats die in het verschiet lag immers verkeken was.

Door het uitvallen in de eerste race moest Coronel in de tweede race weer vanaf nul beginnen. De Huizenaar reed een fraaie inhaalrace, maar kon toch niet verder komen dan een achtste plaats. Beide races werden gewonnen door de Duitser Dirk Müller voor Jorg Müller en Rickard Rydell. Wederom dus geen punten voor Coronel die ondanks het wedstrijdverloop toch tevreden kan terugblikken op een competetief weekend. De Carly Motors - Team Isert BMW heeft duidelijk bewezen bij de top te horen, niet alleen door de Alfa's te verslaan maar vooral door de fabrieks ondersteunde BMW teams te kloppen in de kwalificatie. Tom Coronel zal dan ook flink gemotiveerd zijn om over drie weken op het circuit van Spa-Francorchamps zijn revanche te halen. Het is dan begin Augustus en bijna tijd voor de Marlboro Masters, zoals bekend traditioneel een succesvol weekend voor Coronel.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie