Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 15-07-2002

Datum nieuwsfeit: 15-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 13 en 14 juli 2002

---

Snelheidscontroles
Afgelopen vrijdag is er door het verkeershandhavingsteam van Politie Gelderland-Midden tussen 07.15 en 09.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Papenstraat te Bemmel. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. In totaal zijn er 135 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheid was 83 km/uur.

Ook op de Krakkedel in Doornenburg is afgelopen vrijdag gecontroleerd tussen 14.30 en 21.00 uur. Hier werden 22 overtredingen geconstateerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. De hoogste snelheid was 117 km/uur.

Diefstal Japanse Krielkippen.
In de nacht van woensdag 10 juli op donderdag 11 juli zijn er uit een weiland achter een woning aan de Bonkelaar ong. 45 japanse krielkippen weggehaald uit een ren. Hiervan is vrijdag 12 juli aangifte gedaan door de eigenaar.

Auto te water aan de 1e Weteringsewal te Elst.
Vrijdagavond omstreeks 22.15 uur is er een personenauto te water geraakt in de Linge. De bestuurder verklaarde te hebben uitgeweken voor een paar eenden. De 30 jarige bestuurder uit Elst bleek tevens te veel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt..

Bestuurder onder invloed van alcohol op de A325 te Elst. Een 24 jarige bestuurster die afgelopen zaterdagochtend omstreeks 03.00 uur over de Rijksweg A325 te Elst reed is door de politie gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de bestuurster te veel alcoholhoudende drank had gedronken. Tegen de bestuurster zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ook een 20 jarige bestuurder die over de Zoetendaal te Elst reed zaterdagavond omstreeks 24.00 had te veel alcoholhoudende drank gedronken. Ook tegen deze bestuurder zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Diefstallen uit auto's in Zevenaar, Didam en Duiven. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Zevenaar en Didam op diverse plaatsen auto's opengebroken. Uit deze auto's zijn voornamelijk autoradio's/ CD-spelers weggenomen. Inmiddels hebben 5 eigenaren van auto's aangifte gedaan. In Duiven is in dezelfde nacht op 2 plaatsen ingebroken in auto's. Ook hier zijn autoradio/CD-spelers weggenomen.

Snelheidscontrole Rivierweg te Angerlo.
Afgelopen vrijdag is er tussen 07.30 en 13.30 uur door het verkeershandhavingsteam van Politie Gelderland-Midden een snelheidscontrole gehouden op de Rivierweg te Angerlo. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. In totaal zijn er 52 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheid was 105 km/uur.

Aanrijding met gewonde Helhoek te Groessen.
Zaterdagavond omstreeks 20.45 uur is de 54 jarige bestuurder uit Groessen van een snorfiets ten val gekomen. De bestuurder is waarschijnlijk in de berm gekomen, waardoor hij ten val kwam. De bestuurder is opgenomen in het ziekenhuis met onbekend letsel. Het vermoeden is dat de bestuurder te veel alcoholhoudende drank heeft gedronken. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen.

Rijden onder invloed.
In Zevenaar is op de Haspelstraat op zondagochtend omstreeks 02.00 uur een 35 jarige bestuurder van een personenauto uit Ede gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder inderdaad te veel alcoholhoudende drank had gedronken. Het rijbewijs van deze man werd ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens bleekt dat deze man nog een boete moest betalen. De man had niet genoeg geld bij zich en is ingesloten in het politiebureau te Arnhem.

Aantreffen cocaine en XTC pillen.
Zondagochtend omstreeks 04.00 uur is er door de Politie in Duiven een auto gecontroleerd op de Nieuwgraaf te Duiven. In dit voertuig is een kleine hoeveelheid cocaine en vermoedelijk 6 XTC pillen aangetroffen. Ook is er inbrekerswerktuig aangetroffen. De 30 jarige man en 25 jarige vrouw zijn aangehouden en ingesloten.

Inbraak en diefstal auto's Herwen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanuit een woning aan de Polderdijk te Herwen, gemeente Rijnwaarden, sieraden, telefoons, een TV en een kluis weggenomen.
Men kwam binnen via verbreking van een achterdeurslot. De gedupeerde bewoners lagen te slapen.

Na deze diefstal nam men tevens drie auto's weg van de oprit, waaronder een BMW 745, een BMW Z8 en een Jeep Grand Cherokee. De BMW kon worden gevolgd via GPS. Politie Gelderland Zuid zette de achtervolging in op de BMW en de Jeep, doch raakte ze kwijt.

In de vroeg ochtend werd door de politie Brabant Zuid-Oost te Maarheeze de gestolen BMW Z8 aangetroffen.

Door een getuige werd gezien dat een man bij die BMW wegliep en in een Ford Focus stapte, welke snel wegreed. Deze Ford Focus kon worden klemgereden door de KLPD. Vier inzittenden werden aangehouden te 06.25 uur en overgebracht naar het bureau Maarheeze.

Dit betroffen een 29-jarige man, een 20-jarige man en een 18 jarige man uit Geldrop alsmede een 35-jarige man uit Grave.

Hun betrokkenheid kon onvoldoende worden aangetoond, waarna zij na verhoor in vrijheid werden gesteld.

Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Rotje in brievenbus Hooge Bongert Zevenaar.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond middernacht een rotje aangestoken en in de brievenbus gedeponeerd bij een 81-jarige bewoner op de Hooge Bongert te Zevenaar. Hierdoor ontstond brand en schroeischade aan de vitrage en deurmat.

Burenruzie Mozartlaan te Zevenaar.
Een 47-jarige bewoner van de Mozartlaan te Zevenaar kreeg op vrijdagavond enkele rake klappen van een 32-jarige buurtbewoner. Hierdoor brak het bovengebit van de benadeelde. Dit gebeurde naar aanleiding van een woordenwisseling over geluidsoverlast.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie