Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell over 'tolling agreements'

Datum nieuwsfeit: 16-07-2002
Bron: Royal Dutch Petroleum
Zoek soortgelijke berichten

Royal Dutch Petroleum

Wat zijn 'tolling agreements'?

Naar aanleiding van beschuldigingen van een oud-werknemer als zou Shell in de Verenigde Staten onverantwoorde risico's lopen bij langjarige 'tolling agreements' (capaciteitsbenuttingsovereenkomsten), heeft het bedrijf via een persbericht een toelichting gegeven op deze constructie.

'Tolling agreements' stellen een onderneming (in vakjargon: de 'tollee' - in dit geval Coral Energy, een tot de Koninklijke/Shell Groep behorende in de VS gevestigde marketing- en handelsfirma in gas en elektriciteit) in staat om op lange termijn opwekkingscapaciteit te kopen van elektriciteitsproducenten. De 'tollee' heeft daarbij de verantwoordelijkheid om de daarvoor benodigde brandstof (aardgas) te ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie