Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer ruimte voor licht watergebonden bedrijvigheid in Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

Persbericht

Meer ruimte voor licht watergebonden bedrijvigheid 16-07-2002

De gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer gaan samenwerken om ruimte te creëren voor licht watergebonden bedrijvigheid in de regio. Het voorstel daartoe is onlangs door de colleges van beide gemeenten goedgekeurd. Na een haalbaarheidsstudie zijn twee locaties in het bedrijvengebied Westerbroek aangewezen. Deze locaties blijken met name geschikt voor bedrijven met een licht watergebonden karakter, oftewel bedrijven die niet dagelijks gebruik van het water maken.

Regionale samenwerking
Het in collegiale samenwerking creëren van ruimte voor licht watergebonden bedrijvigheid is een goede illustratie van de idee achter de Regiovisie. Een goede verdeling van de schaarse ruimte is immers een opgave voor de regio als geheel. De samenwerking moet dan ook o.a. de regionale economische structuur versterken en een impuls geven aan de werkgelegenheid. Voor de gemeente Hoogezand-Sappemeer betekent realisatie van het terrein bovendien dat zij de bestaande bedrijventerreinen kan herontwikkelen naar een hoger kwalitatief niveau en in beperkte mate nieuwe terreinen kan aanleggen.

Driehoekshaven
Naar aanleiding van de haalbaarheidsstudie zijn in Westerbroek twee locaties aangewezen:

(1) tussen PPG en de asfaltcentrale en (2) aan de westzijde van de Energieweg. Hoogezand-Sappemeer heeft gekozen voor de inrichtingsvariant waarin de aanleghaven de vorm van een driehoek krijgt. Deze variant biedt meer ruimte voor kadefaciliteiten en het aandeel nat bedrijventerrein wordt vergroot. Overigens hebben de gemeenten er in principe voor gekozen dit project gezamenlijk aan te pakken. De concrete samenwerkingsvorm en de vraag of zij daarbij het bedrijfsleven (PPS) willen betrekken, zal uit een vervolgonderzoek moeten blijken.

Soort bedrijven
Bij de invulling van de licht watergebonden bedrijvigheid terplaatse wordt gedacht aan zandoverslagbedrijven, grindoverslagbedrijven maar bijvoorbeeld ook aan toeleveranciers voor de scheepsbouw. Het is niet de bedoeling dat zich hier containeroverslagbedrijven of bedrijven vestigen die bijvoorbeeld afval- en schroothopen produceren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie