Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 16-07-2002

Datum nieuwsfeit: 16-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Politie lost 40 woninginbraken op

NIEUWEGEIN / VIANEN / IJSSELSTEIN Met de aanhouding van een 35-jarige inbreker op 18 april jl. heeft de politie van Nieuwegein 40 woninginbraken opgelost. De 35-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats werd op genoemde datum, omstreeks half twee `s nachts, betrapt door getuigen in de Eikstraat. De verdachte hield zich in de tuinen van de woningen in die straat op. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan en trof bij hem diverse inbrekersgereedschappen aan. Tevens bleek toen aan het bureau, dat hij gezocht werd voor meerdere woninginbraken in Nieuwegein.

Tijdens het onderzoek naar de handel en wandel van de verdachte bleek hij een specifieke werkmethode te hebben om in te breken. Na onderzoek bleek de man verantwoordelijk te zijn voor 20 woninginbraken in Vianen, 15 woninginbraken in Nieuwegein en 5 woninginbraken in IJsselstein. De inbraken werden door de verdachte gepleegd in de periode tussen 28 januari 2002 en de dag van zijn aanhouding op 18 april jl.. De verdachte had het vooral voorzien op geld, sieraden, pinpassen en audio-apparatuur maar schuwde er ook niet voor om de auto weg te nemen van de bewoners van het huis waar hij inbrak. De politie heeft het onderzoek afgerond. De verdachte wordt niet vervolgd omdat hij op 22 april is overleden.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandag 15 juli is een bromfietser tegen een paal gereden en daarbij gewond geraakt.

Rond 07.35 uur reed een 28-jarige bromfietser uit IJsselstein over de Batauweg, komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van Batau Noord. Ter hoogte van de Noordstedeweg wilde hij rechtsaf slaan, maar zag daarbij bijna een fietser over het hoofd. Om niet tegen de fietser op te rijden, moest hij een uitwijkmanoeuvre maken. Daardoor botste hij tegen een paal.

Door de aanrijding liep de bromfietser enkele gekneusde ribben op.

Teveel op

HOUTEN Op maandag 15 juli werd een bromfietser aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 17.50 uur controleerde politiemensen op De Molen een 20-jarige bromfietser uit Houten. De man reed zonder helm en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau 0,75 promille, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij werd bekeurd voor het rijden onder invloed ( 75,-) en voor het rijden zonder helm (40,-) en kreeg een rijverbod van één uur.

Blussende politiemensen

NIEUWEGEIN Op maandag 15 juli hebben politiemensen een brand op een ietwat aparte wijze geblust.

Rond 22.35 uur kreeg de politie de melding van een brandje op de Prinsessenweg. Ter plaatse bleek een zitbank in de brand te staan. De brandblusser uit de politiewagen slaagde er niet in de brand tot staan te brengen. De politiemensen zagen echter een rubberen laars liggen. Hiermee schepten zij water uit een nabijgelegen sloot en wisten na meerdere laarsladingen water de brand te blussen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de brand al geblust.

90 km/u in plaats van 30
HOUTEN Op maandag 15 juli moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren na enkele fikse overtredingen.

Rond 19.45 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallend videosurveillancevoertuig in de omgeving van Houten. Zij zagen dat een automobilist op de Rondweg door het rode verkeerslicht reed en gingen achter hem aan. Op de Beusichemseweg reed de automobilist 124 km/u (al gecorrigeerd), terwijl daar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. Op dezelfde weg, maar dan op het weggedeelte waar maximaal 30 km/u mocht worden gereden, reed de man 90 km/u.

De automobilist, een 24-jarige man uit Nieuwegein, werd aan de kant van de weg gezet. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden door het rode verkeerslicht en voor de snelheidsovertredingen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie