Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 17-07-2002

Datum nieuwsfeit: 17-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Verkeersconflict

RHENEN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na een uit de hand gelopen verkeersconflict. Een 23-jarige automobilist uit Beetgum reed omstreeks 15.00 uur op het Kerkplein en moest hier stoppen voor het verkeer voor hem. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling over een verkeerssituatie tussen een 49-jarige automobilist uit Tiel en de 23-jarige man. Deze woordenwisseling liep behoorlijk hoog op de 23-jaar man werd bij zijn keel gegrepen en bedreigt met een hamer. De man uit Tiel reed vervolgens weg. De politie stelde een onderzoek in en kon de man uit Tiel later in zijn woning aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau.

Gebroken neus na partij voetbal

LEERSUM- Op dinsdagavond werd een 18-jarige man aangehouden nadat hij iemand had geslagen. Omstreeks 20.30 uur deed de 18-jarige man uit Leersum mee aan een vriendschappelijk voetbalwedstrijdje aan de Hoogstraat. Het spel liep uit de hand en de 18-jarige kreeg ruzie met een 22-jarige man eveneens uit Leersum. De 22-jarige man kreeg van zijn plaatsgenoot verschillende klappen brak hierbij zijn neusbeen. De politie werd gewaarschuwd en de 18-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Auto tegen boom

RHENEN- Op woensdagochtend raakte een automobilist gewond na een aanrijding. Omstreeks 00.30 uur reed de 25-jarige automobilist uit Rhenen over de Nieuwe Veenendaalseweg en reed hier door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De man raakte gewond aan zijn borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen.

Berover aangehouden en bekend verschillende feiten

VEENENDAAL De politie heeft op maandag 15 juli rond 11.30 uur een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats na een achtervolging aangehouden voor een beroving. Bovendien verdenkt de politie de man ervan bij een tiental woningen in diverse bejaardencentra/verzorgingshuizen in Veenendaal naar binnen te zijn geslopen en hier geld te hebben gestolen. Deze vonden plaats vanaf februari 2002 tot begin juli.

De politie ontving op maandag de melding dat een 63-jarige man uit Veenendaal zojuist was beroofd van geld op de Kerkewijk. Het slachtoffer wilde net zijn auto instappen toen de verdachte de man aansprak. Daarop ontstond een worsteling waarbij de 63-jarige man licht gewond raakte aan zijn hand. De overvaller kreeg de autosleutels te pakken, trof geld aan in de auto en ging hiermee op de fiets vandoor in de richting van de Kanaalweg. Diverse omstanders schoten te hulp en zetten de achtervolging in. Helaas kon de overvaller aan hen ontsnappen en werd de politie gealarmeerd.

Op grond van het gegeven signalement van de verdachte gingen diverse politievoertuigen in de omgeving zoeken. Een agent zag een man op het Schrijverspark rijden die voldeed aan het signalement. Bovendien wist de agent dat deze man al enkele dagen werd gezocht op verdenking van insluipingen in bejaardenwoningen. Daarop werd de achtervolging ingezet via de Tinneweide, langs de Palmengrift in de richting van het Boompjesgoed. Bij het politiebureau probeerde de agent de verdachte klem te rijden. Deze wist echter fietsend te ontkomen en de agent die uit de auto was gesprongen vorderde daarop een fiets van een voorbijganger en zette de achtervolging voort. Twee agenten zagen dit alles vanuit het bureau gebeuren, sprongen uit een raam van het bureau, in de achtergelaten politieauto en gingen er achteraan.

Uiteindelijk werd de man op een grasveld bij De Grote Pekken aangehouden. Tijdens de fouillering werd in zijn onderbroek een geldbedrag aangetroffen dat waarschijnlijk de buit was van de beroving. De man is ingesloten in het bureau en wordt nader gehoord.

Verkeerscontroles
VEENENDAAL/AUSTERLITZ- Op dinsdagochtend werd een gordelcontrole gehouden op de Grote Beer. Hier werden 479 voertuigen gecontroleerd en 52 personen kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. Op de Woudenbergseweg werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden tussen 14.00 en 14.30 uur. In totaal passeerden hier 135 automobilisten de controlepost en reden er 7 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie