Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierdaagse: bijzondere dag voor Canadese deelnemers

Datum nieuwsfeit: 18-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Vierdaagse: bijzondere dag voor Canadese deelnemers

18-07-2002

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse brengt de overgebleven 37.357 wandelaars vandaag (18 juli) naar Groesbeek. Onder de uitvallers gisteren waren ook 213 militairen. Daarmee komt het totale aantal militaire uitvallers op 261. Tijdens de wandeling vandaag voert de route onder meer langs de Canadese militaire begraafplaats in Groesbeek. De meelopende Canadezen zullen hier ondermeer in aanwezigheid van hun minister van Defensie en ambassadeur in Nederland een eregroet brengen aan hun in Groesbeek begraven landgenoten. Het is de vijftigste keer dat een Canadees militair detachement aan de Vierdaagse meedoet.

De route van de derde dag door sommigen ook wel de mooiste dag genoemd voert via Malden naar Mook en dan voor de militairen die allemaal 40 of 50 kilometer lopen via Plasmolen naar Milsbeek, Aaldonk naar Groesbeek. Daar begint de beroemde Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal en uiteindelijk, Nijmegen. Morgen is de afsluitende vierde dag van het wandelevenement. Zoals gebruikelijk vindt kort voor de feestelijke intocht in Nijmegen de uitreiking plaats van de bevelhebbersprijzen voor het beste detachement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie