Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 18-07-2002

Datum nieuwsfeit: 18-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 18/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Van mobiele telefoon beroofd

TILBURG Een 53-jarige man uit Tilburg werd gistermorgen rond halftwaalf aan het Wagnerplein van zijn mobiele telefoon beroofd. De man was net uit zijn auto gestapt om te gaan pinnen bij een geldautomaat toen hij een telefoontje op zijn mobiele telefoon kreeg. Toen hij die aannam zag een nog onbekende man die op een rode scooter reed kans om de telefoon uit de hand van de Tilburgse man te grissen.

Tilburger beledigt agenten

TILBURG Gistermiddag om twaalf uur hebben agenten aan de Stappegoorweg een 38-jarige Tilburger aangehouden nadat hij de agenten had beledigd. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden en toen de agenten de man via de meldkamer natrokken bleek hij nog enkele boetes open te hebben staan. Toen hij hiewrop aangesproken werd schold hij de agenten uit.

Hennepkwekerij geruimd

TILBURG Aan de Alpenweide heeft de politie gistermiddag rond kwart over twaalf een hennepkwekerij geruimd. De kwekerij, die overigens niet in bedrijf was, werd op de zolder van een woning aangetroffen. Op de zolder trof de politie 66 kweekpotten met restanten van hennepplanten aan. Hiervan hebben agenten monsters genomen. De aanwezige randapparatuur zoals assimilatielampen, afzuiginstallatie, ventilatoren en filters werden in beslag genomen.

Tilburger rijdt met auto in op vrouw en haar zoon

TILBURG Gistermiddag hebben agenten aan de Zernikestraat een 20-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger was rond kwart over één in de Pastoor van Beurdenstraat met zijn auto ingereden op de moeder van zijn ex vriendin, die daar met haar zoon liep. Door opzij te springen wisten beide slachtoffers erger te voorkomen. De gealarmeerde politie heeft de Tilburger kort hierna aangehouden. Met een dagvaarding op zak mocht de Tilburger na verhoor weer naar huis.

Winkeldiefstal

TILBURG Gistermiddag om tien over twee hebben agenten in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij was door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van chips, drank, broodjes en vis.
De verdachte werd na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden want hij werd gisteren voor de derde keer in drie dagen opgepakt voor winkeldiefstal.

Zussen bedreigd

TILBURG Gistermiddag om tien over haklfdrie hebbenagenten aan de Wijnruitweg een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn zussen met een schroevendraaier en een stok met de dood bedreigde. Een en ander escaleerde toen een van de zussen haar broer op zijn gedrag aansprak.

Scooter piraat raakt bromfiets kwijt

TILBURG Gistermiddag rond kwart over twee hebben agenten aan de Indigolaan de bromfiets van een 20-jarige inwoner van Tilburg in beslag genomen. De agenten zagen de Tilburger zonder helm met zijn bromfiets over de Baden Powelllaan rijden. Als de agen ten de man vervolgens willen controleren gaat hij er op zijn scooter vandoor en negeert meerdere stoptekens. Aan de Indigolaan zien de agenten toch kans de scooterpiraat tot stoppoen te dwingen. Hij kreeg de nodige bekeuringen aan zijn broek (geen helm, niet voldoen aan stoptekens, geen bromfietscertificaat en geen gele plaat). De bromfiets werd in beslaggenomen.

Terreinmotor van de weg gehaald

Gisteravond rond kwart voor twaal;f zagen agenten op de Ringbaan Zuid een man met een terreinmotor, een zogenaamde squad rijden. Voorop zijn motor had de man een 5-jarig meisje. Als de agenten een nader onderzoek instellen blijkt de terreinmotor niet verzekerd en is hem de bevoegdheid tot het besturen van motorvoertuigen ontzegd. Hierop werd de terreinmotor uit het verkeer genomen.

Tilburger mishandelt wijkagent

RIEL Een wijkagent van het politieteam Leijdal liep gisteravond verwondingen aan het linker oog op toen hij door een 19-jarige Tilburger werd mishandeld. De wijkagetn was gisteravond in Riel bezig met controle van jeugd die op bepaalde plekken overlast veroorzaken. In de Bernhardstraat ziet de wijkagent een auto op het trottoir staan en aan een groep jeugd die in de buurt van de auto staan vraagt de wijkagent van wie de auto is, waarop de later aangehouden Tilburger aangeeft dat het om zijn auto gaat. De wijkagent wil de Tilburger bekeuren voor de parkeerovertreding en als hij hem naar zijn identiteit vraagt wenst de Tilburger zijn naam niet op te geven, ook niet als de wijkagent daar meerdere keren om verzoekt. Op het moment dat de wijkagent besluit de Tilburger aan te houden krijgt hij met de vuist een klap op het gezicht en loopt de wijkagent letsel op aan het linker oog. Met assistentie van te hulp geroepen collegas wordt de Tilburger rond halfelf in een weiland aan de Rllaersebaan in Goirle aangehouden. In het St. Elisabethziekenhuis werden de wonden van de wijkagent gehecht.

Agressieve vrouw aangehouden

TILBURG Vannacht om kwart over twee hebben agenten aan de Europalaan een 41-jarige vrouw, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Zij wordt verdacht van de bedreiging met een mes en het binnendringen in de woning van een 38-jarige Tilburger. De vrouw die agressief is als ze drank op heeft was de woning van de Tilburger, die haar eerder onderdak gaf, binnengedrongen. Zij wilde de woning niet verlaten en in de keuken bedreigfde zij de Tilburger met een mes. De gealarmeerde politie hield de vrouw vervolgens aan.

Agenten redders in nood van oudere man

Vannacht, even voor drie uur, hebben agenten aan de Spoorlaan een 63-jarige man uit Dongen een goede dienst bewezen. De man zat bij een hotel tegen over het station te rillen van de kou en een aantal jongeren ontfemrden zich over he. Als de agenten daar langs komen gaan ze eens kijken wat er aan de hand is. De man was bij zijn broer in Utrecht op visite geweest en miste de laatste bus. Een taxi wilde de man niet meenemen omdat hij geen geld bij zich had, howel de man aan had gegeven dat hij wel geld in het bejaardenhuis in Dongen waar hij woont had liggen. Hierop hebben de agenten gedaan wat volgens de Politiewet van hen wordt verwacht: Hulp verlenen aan hen die deze behoeven. De man was erg blij met deze agenten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie