Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Met bevochtigingstechnologie wint Contronics de Lynx Award

Datum nieuwsfeit: 18-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SENTER

Met bevochtigingstechnologie wint Contronics de Lynx Award

Contronics Engineering uit Sint-Oedenrode heeft de Eureka Lynx Award 2002 gewonnen. Het Brabantse bedrijf kreeg in het Griekse Thessaloniki de prijs van EUR 10 duizend doordat zij via twee Eureka-projecten haar export wist te vergroten van 34 procent in 1998 tot 68 procent in 2002.
De Lynx Award bestaat sinds 2001 en is bestemd voor kleine en middelgrote bedrijven. Zij nemen deel aan Eureka-projecten en vergroten hun jaaromzet in drie opeenvolgende jaren met meer dan 25 procent door nieuwe producten, processen of diensten.

Eureka is een netwerk voor marktgeoriënteerd onderzoek en ontwikkeling. Doel is het stimuleren van samenwerking op technologisch gebied tussen Europese bedrijven en instituten. Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor deelname aan projecten waarmee zij technologische, financiële en commerciële groei bereiken.

Contronics nam deel aan twee Eureka-projecten. Het ontwierp een ozongenerator en een bevochtigingssysteem (zie bijlage). Volgens Frank Bakker van Contronics is de luchtbevochtiger in combinatie met een ozongenerator Sanifogger dankzij Eureka een groot commercieel succes geworden. Contronics Engineering bestaat sinds 1981 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van besturings- en bevochtingsapparatuur voor koel- en ventilatiesystemen.

Lynx Award
De Lynx Award is door Eureka ingesteld. Een MKB-bedrijf maakt kans op de award als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Het bedrijf moet deelnemen aan Eureka-projecten en daardoor een technologische, financiële en commerciële groei doormaken. De jaaromzet van deze veelbelovende ondernemers moet met meer dan 25 procent zijn toegenomen door nieuwe producten, processen of diensten die het resultaat zijn van deelname aan Eureka.

Eureka
Eureka is een initiatief van 33 landen en de Europese Commissie. Het doel van Eureka is het marktgericht ontwikkelen van producten, processen en diensten. Sinds de start in 1985 heeft Eureka bedrijven en instituten ondersteund bij samenwerking in bijna 3.000 projecten. Eureka heeft een bottom up karakter; de deelnemende bedrijven initiëren dan ook zelf de projecten.
Eureka staat open voor elk technologiegebied. De deelnemende overheden ondersteunen de projecten. Projectvoorstellen met een Eureka-status kunnen in Nederland binnen de subsidieregeling Technologische Samenwerking van Senter in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Bedrijven kunnen het Eureka-netwerk gebruiken om bijvoorbeeld een partner te zoeken, die het bedrijf nodig heeft om zijn project uit te voeren, of om advies te krijgen over de juridische consequenties van internationale samenwerkingsproject.

Meer informatie
Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Eureka en de Lynx Award contact opnemen met Marlies van Velzen, projectadviseur subsidieregeling Technologische Samenwerking, tel (070) 361 03 77 of e-mail (m.e.vanvelzen@senter.nl). Of kijk op de website www.senter.nl/samenwerking.
Voor meer informatie over Contronix en haar projecten kunt u contact opnemen met dhr/Bakker, tel: ++31-413473901.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Senter voert overheidsbeleid uit op het terrein van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77 of (070) 361 09 99 (voor internationale projecten).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie