Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef lightrail brengt ook RijnGouweLijn weer een stap dichterbij

Datum nieuwsfeit: 18-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland

Persbericht

17-07-2002
Proef lightrail brengt ook RijnGouweLijn weer een stap dichterbij

Op 18 juli tekenen NS, HTM, Railinfrabeheer, RailNed, Railverkeersleiding, Rijkswaterstaat, Siemens en de Provincie Zuid-Holland een intentieverklaring over een proef met lightrailmaterieel op de spoorlijn Gouda-Alphen aan den Rijn.

De proef met reizigersvervoer moet op 1 maart 2003 beginnen en vormt een wezenlijke bijdrage in het onderzoek naar dubbel gebruik van bestaande spoorverbindingen door treinen en sneltrams. Dergelijk dubbel gebruik stelt, naast aspecten als organisatie en financiering, hoge eisen aan veiligheid. Voor de proef met reizigersvervoer is het aspect van veiligheid dan ook grondig onderzocht en is gekozen voor gebruik van reeds bestaande systemen.
De proefperiode zal echter met name worden benut voor het testen van technische innovatie op het gebied van beveiliging van het spoor en het gedrag van het lightrail materieel. Met Siemens Nederland zijn hierover gesprekken gaande.
De combinatie van mengverkeer van sneltrams en treinen en het opzetten van een proeftuin is naar de stellige verwachting van de deelnemende partijen een belangrijke nieuwe impuls voor de bevordering van lightrail verkeer in Nederland.
De RijnGouweLijn wordt straks de eerste verbinding waarop lightrail voertuigen gebruik maken van een bestaande spoorlijn. Aanvankelijk tussen Gouda en Alphen aan den Rijn en in een later stadium ook via Leiden naar de Noordzeekust.

Uitnodiging
Namens alle betrokken partijen bent u uitgenodigd de ondertekening bij te wonen. Deze vindt plaats op 18 juli om 13.00 in de lunchkamer van Gedeputeerde Staten in het Provinciehuis.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie