Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 18-07-2002

Datum nieuwsfeit: 18-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 18-07-02 09:22
Ochtenduitgave donderdag 18 juli 2002
Personeel van de politiewijkteams Hoogvliet, Albrandswaard en Tarwewijk (district Zuid) hield woensdagmiddag en -avond bromfietscontroles in Hoogvliet, Poortugaal en Zwartewaalstraat, waarbij door motoragenten de te controleren bromfietsen en hun berijders werden opgepikt en naar de controleplaatsen werden gebracht. In totaal werden daarbij zo'n honderd bromfietsen en
-scooters gecontroleerd, waarbij 42 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen bromfietscertificaat, geen verzekering, verkeerde plaat en geen helm op.
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen tussen kwart voor zeven en kwart voor negen een radarsnelheidscontrole op de Stadionweg. Van de in totaal 1410 passerende automobilisten hielden 176 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur in plaats van de daar toegestane '50'.


* ACHTTIEN INBRAKEN IN SUPERMARKTEN OPGELOST

Rechercheurs van het district De Noordhoek sloten met de aanhouding van een 40-jarige Rotterdammer en een 38-jarige Hagenaar een onderzoek af naar diverse door hen gepleegde nachtelijke inbraken in supermarkten in het noordelijk stadsdeel en het centrum. Het tweetal bekende in totaal achttien inbraken, gepleegd tussen maart en juni van dit jaar, waarbij het hen vooral om rookwaren te doen was. Het tweetal werd inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en daarbij in bewaring gesteld. Avonduitgave woensdag 17 juli 2002

* VERDACHTE SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP (UIT 1994) AANGEHOUDEN

Woensdag werd een 34-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie, verdacht van een schietpartij met dodelijke afloop, die vrijdagavond 23 september 1994 plaatsvond op het Kruisplein. Een toen 44-jarige Rotterdammer van Antilliaanse afkomst kwam daarbij om het leven. Het slachtoffer fietste die vrijdagavond tegen kwart voor negen met een kennis op het Kruisplein, op weg naar familiebezoek. Net voorbij een oversteekplaats stapte een man plotseling het fietspad op, die met z'n jas aan het stuur van de toen 44-jarige Rotterdammer bleef haken. Tussen beiden ontstond vervolgens een woordenwisseling, waarbij de fietser werd neergeschoten. De schutter verdween via het Kruisplein in het overdekte winkelcentrum Plaza en verliet dit weer aan de zijde van de Karel Doormanstraat. Direct na de dodelijke schietpartij werd een Recherche Assistentie Groep (RAG) geformeerd. Het onderzoek verliep daarna zeer moeizaam. Rechercheurs ondervonden dat talloze getuigen (het was die avond koopavond in Rotterdam) elke vorm van medewerking weigerden uit vrees voor persoonlijke represailles. Ook het uitreiken van folders aan het publiek met het verzoek om medewerking leverde niets op, evenals een uitzending van 'Opsporing Verzocht' en het door de Hoofdofficier van Justitie uitloven van een beloning van toen 15.000,--. Wel werd begin februari 1995 een toen 28-jarige Rotterdammer aangehouden en verhoord als verdachte. De man werd echter na uitgebreid verhoor weer op vrije voeten gesteld, omdat hij niets met de dodelijke schietpartij te maken had.
Onlangs startten rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum het onderzoek naar de dader van de schietpartij opnieuw op, na binnengekomen informatie. Maandagmiddag werd een 34-jarige Rotterdammer als verdachte aangehouden. De man legde daarbij tijdens de verhoren een bekentenis af. De verdachte werd door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. (Persofficier van Justitie)


* SNELHEIDSCONTROLES
SCHIEDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmiddag radarsnelheidscontroles op de Laan van Bol'Es en Matlingeweg. Tussen half n en half twee werd gecontroleerd op de Laan van Bol'Es, waar van de 613 passerende automobilisten er 95 het niet zo nauw namen met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Vervolgens werd van kwart voor twee tot kwart voor drie gecontroleerd op de Matlingeweg. Hier flitste de snelheidsradar 70 van de 534 passerende automobilisten wegens overschrijding van de daar toegestane '50'. Hoogste score bedroeg 79 km/uur.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft woensdag rond het middaguur, een self service station aan de Stadhoudersweg overvallen. De man bedreigde een medewerkster en eiste geld. Uiteindelijk verliet de overvaller het station met een paar honderd euro en een stapeltje telefoonkaarten aan buit. Een onderzoek door de politie in de omgeving naar de overvaller bleef zonder resultaat.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
Woensdagmiddag omstreeks half vier zagen surveillerende politiemensen op de Noorderbocht een man het slot van een fiets doorknippen. Bij nadering van de politiemensen ging de man er vandoor. Hij kon echter na een korte achtervolging worden aangehouden. De verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats verklaarde dat hij de fiets eerder had weggenomen bij een supermarkt aan het Stadhoudersplein. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie