Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschap pakt veiligheid bij stuwen en gemalen aan

Datum nieuwsfeit: 19-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Renswoude
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Renswoude


Waterschap Vallei & Eem
Datum: 19/07/2002

WATERSCHAP PAKT VEILIGHEID BIJ STUWEN EN GEMALEN AAN Waterschap Vallei & Eem verbetert het komende jaar bij 52 stuwen en 11 gemalen in het werkgebied de veiligheid. Het waterschap wil met name hekken, relingen, waarschuwingsborden, verbodsborden, grijpstangen en trapjes plaatsen. De maatregelen moeten de veiligheid van medewerkers en van bezoekers vergroten. Bij de stuw De Groep in het Valleikanaal bij Scherpenzeel zijn de voorgestelde maatregelen in de praktijk getest.

Komend najaar start het waterschap met de aanpak van de stuwen in het Valleikanaal en in het stedelijk gebied van Amersfoort, Nijkerk en Hoevelaken. Komende winter zijn de gemalen in het Eemland en de stuwen in de Lunterse Beek aan de beurt. En volgend voorjaar de stuwen in de Barneveldse Beek, de pompen en andere objecten. In oktober 2003 moeten alle risicolocaties zijn aangepakt.

Het grootste risico bestaat uit ongelukken waarbij mensen in het water terechtkomen. Het is niet mogelijk om door het plaatsen van hekwerk altijd te voorkomen dat iemand in het water valt. Lage hekken zullen die kans wel verminderen. Belangrijker is om iemand die te water raakt ook de kans te geven om tegen de steile kant uit het water te klimmen.

Ook bewegende delen en elektrische aandrijvingen kunnen een risico vormen. Voor eigen personeel kunnen afgesloten ruimten een extra risico met zich meebrengen. Daarom mogen medewerkers bij reparaties, grote storingen en slecht weer nooit alleen werken. Het waterschap verbetert de veiligheid na een onderzoek van het waterschap in samenwerking met de Arbo-dienst. De kosten van de veiligheidsmaatregelen zijn geraamd op 145.000,-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie