Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 19-07-2002

Datum nieuwsfeit: 19-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 19 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 19/7/2002
Auteur: Bedrijfsbureau Oosterhout

team Loon op Zand
Vernielingen in speeltuin
KAATSHEUVEL: Op donderdag 18 juli kwam de politie er achter dat een 10-jarige jongen uit Kaatsheuvel stoeptegels had vernield in de speeltuin aan de Leemkuilen te Waalwijk.
In goed overleg met de ouders van de jongen is gekozen voor een opvoedkundige maatregel. De jongen wordt verwezen naar bureau Halt voor het Stop-project. In Nederland is iemand van beneden de 12 jaar namelijk niet strafbaar als hij/zij de wet overtreedt.

team Waalwijk
Bestuurder rijdt schuur binnen
WAALWIJK: Op donderdag 18 juli wilde een 47 jarige de bestuurder van een personenauto uit Waalwijk zijn auto parkeren op de Beethovenlaan in Waalwijk. Hij trapte in plaats van op de rem op het gaspedaal. Hierdoor reed de auto tegen voorpui van de bergingen van de woningen. De gehele voorpui van de bergingen zal waarschijnlijk vervangen moeten worden.

Zakkenrollen
WAALWIJK: Op donderdag 18 juli omstreeks 17.00 uur stond een vrouw uit Waalwijk met haar rollator in een winkel in de Grotestraat te Waalwijk. Hier werd zij door 2 onbekend gebleven meisjes geduwd. Later merkte zij dat haar handtas, die op de rollator lag, was gestolen.

Diefstal en poging diefstal uit bejaardenwoningen WAALWIJK: Op donderdag 18 juli omstreeks 04.00 uur zag de bewoonster van een woning aan de Mercatorlaan te Waalwijk dat een man op haar balkon stond. De vrouw riep de man aan waarna hij verdween. In dezelfde nacht werd er bij een andere woning aan de Mercatorlaan te Waalwijk ingebroken in een woning. De dader verschafte zich waarschijnlijk de toegang door op het balkon te klimmen en via een openstaande balkondeur de woning binnen te gaan. Uit de woning werd een handtas met daarin een geldbedrag ontvreemd. De politie adviseert om balkondeuren te voorzien van een zogenaamde kierstandhouder.
U kunt dan de balkondeur toch op een kier openzetten, zonder dat er iemand van buitenaf de deur kan openen.

Team Oosterhout
Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Een 63 jarige vrouw uit Geertruidenberg is tijdens het winkelen in het winkelcentrum Arendshof te Oosterhout bestolen van haar portemonnee. Tijdens het winkelen had men kans gezien om de portemonnee uit haar tas te halen.

Woninginbraak te Oosterhout
OOSTERHOUT: In een woning gelegen aan de Linthorst Homanlaan te Oosterhout is op 18 juli ingebroken. Een achterdeur werd opengebroken. Er is nog niet bekend wat er wordt vermist.

Woninginbraak te Oosterhout
OOSTERHOUT: In een woning gelegen aan de Van Oldenbarneveltstraat te Oosterhout is tussen 14 en 18 juli ingebroken. Uit de woning werden diverse goederen ontvreemd.
Om binnen te komen had men een toegangsdeur geforceerd.

team Geertruidenberg-Drimmelen
Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op 18 juli werd door de politie Midden & West Brabant op de Drimmelenseweg te Made en op de Spoorstraat, Kerkdijk te Hooge Zwaluwe een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden een 855 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken er 70 in overtreding i.v.m. de overschrijding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Insluiping
RAAMSDONK In een woning gelegen aan de Wim Boonsstraat te Raamsdonk is op 18 juli middels insluiping in een woning ingebroken. Wat er wordt vermist is nog niet bekend.

Woninginbraak voorkomen:
RAAMSDONKSVEER: In een woning gelegen aan de Papeweer te Raamsdonksveer heeft men op 18 juli geprobeerd in te breken. Door het uitstekende hang en sluitwerk gelukt het niet om binnen te komen.

Aanhouding ter zake vernieling
RAAMSDONKSVEER: Op donderdag 18 juli is een 27 jarige inwoner uit Raamsdonksveer ter zake vernieling aangehouden. De man had op de Pieter Breughelstraat te Raamsdonksveer een ruit vernield. De benadeelde en de verdachte kennen elkaar niet, het is dan ook een raadsel hoe en waarom de man tot zijn daad gekomen is. De man is na zijn verhoor en voorzien van een dagvaarding heengezonden.

Inbraak bouwkeet te Geertruidenberg
GEERTRUIDENBERG: In twee opslag containers van gereedschappen en bouwmaterialen aan de Stadsweg te Geertruidenberg is in de nacht van 18 op 19 juli ingebroken. Uit de containers verdwenen de nodige gereedschappen.

Snelheidscontrole
Door de politie Midden & West Brabant is op 19 juli een snelheidscontrole gehouden. Deze snelheidscontrole vond plaats op de Kerkdijk te Hooge Zwaluwe, de Gaete te Lage Zwaluwe en de Molenstraat te Raamsdonk. Er werden in het totaal 795 voertuigen gecontroleerd, hiervan waren er 63 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Team Dongen
Kettingzaak uit schuur gestolen
DONGEN: In de nacht van 17 op 18 juli zijn een kettingzaak en de motor van een bladblazer uit een afgesloten kast in een niet-afgesloten schuur aan de Heibloemstraat te Dongen gestolen. De schuur stond achter op het erf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie