Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 20-07-2002

Datum nieuwsfeit: 20-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 20 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: automobilist rijdt in op politieagent De politie heeft vrijdagavond op de Verlengde Hereweg in Groningen een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag op een politieman. De automobilist reed in zijn wagen over de Goeman Borgesiuslaan in de richting van de Verlengde Hereweg. Op die kruising stond een politieman verkeer te regelen voor een verkeersomleiding in verband met een wielerronde. De politieman gaf de automobilist de aanwijzing om rechtdoor te rijden of op de kruising linksaf in de richting van Haren te rijden. De bestuurder reed echter naar de agent toen en vertelde dat hij rechtsaf wilde. Nadat de agent de man had uitgelegd dat dit in verband met de verkeersveiligheid aangaande de wielerronde niet mogelijk was stuurde hij de automobilist terug in de rij wachtende autos waarna de agent zijn plaats op de kruising weer innam. De man maakte aanvankelijk aanstalten weer in de rij te gaan staan. Direct daarop echter reed hij in de richting van de agent. Die kon door achteruit te rennen en zich tegen de motorkap van de auto af te zetten voorkomen dat hij werd overreden. De automobilist reed daarop verder de Verlengde Hereweg op in de richting van de Hereweg. Op de kruising met de Helperbrink kon hij worden aangehouden. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Groningen: man aangehouden
Een politieman in vrijde tijd arresteerde vrijdagavond op het Damsterdiep in Groningen een 32-jarige Groninger. De agent zag dat de man zat te prutsen aan een fiets en nam poolshoogte. Van een afstand zag hij echter dat de man de fiets niet probeerde mee te nemen. Enkele meters verder echter raapte de man een steen van de grond en vernielde daarmee een raam van een geparkeerde auto. Hij nam niets uit de auto weg. De man werd naar het bureau gebracht waar bleek dat hij eerder op de avond was aangehouden wegens winkeldiefstal en net weer was heengezonden. De verdachte is ingesloten.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
In de Papengang en de Peperstraat heeft de politie vrijdagnacht drie mannen in de leeftijd van 16, 47 en 50 jaar uit Groningen en Enschede aangehouden. Bedienaars van de toezichtcameras zagen dat de 47-jarige en de 50-jarige man in de Papengang zonder enige aanleiding in gevecht raakten met een voorbijganger. Ook de 16-jarige jongen mengde zich in de ruzie. De gewaarschuwde politie kon de 47-jarige man uit Enschede en de 50-jarige Groninger aanhouden. Kort daarop werd in de Peperstraat de 16-jarige jongen aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is niet duidelijk geworden. Van de voorbijganger, een 18-jarige man uit Groningen is een aangifte opgenomen. Hij liep geen ernstige verwondingen op. De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht in de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen een 33-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.5 promille gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Groningen: man aangehouden
In een woning aan de Maluslaan in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 24-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man, die behandeld wordt voor psychische problemen, had bij zijn moeder gegeten en begon zonder aanleiding ruzie met haar te maken en tegen haar te schreeuwen. Ook bedreigde hij buren van zijn moeder. Bij de komst van agenten was de man verdwenen. Ongeveer een uur laten verscheen de man nogmaals bij de woning van moeder. Die belde opnieuw de politie. Inmiddels was bekend geworden dat de zoon nog een gevangenisstraf van 157 dagen had openstaan. Hij werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat hij door een arts was onderzocht is hij overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: kinderen gewond
Een 11-jarige en een 13-jarige jongen, beiden uit Groningen, zijn vrijdagavond gewond geraakt bij de finish van een wielerronde. De jongens stonden als publiek te kijken toen een van de wielerronde deeluitmakende reclameauto onder het finishdoek doorreed. De wagen, bestuurd door een 25-jarige man uit Amsterdam, met een hoogte van 3.90 meter reed tegen de finishdoek aan. Het doek bleef aan de auto haken en de staalconstructie waaraan het doek was bevestigd werd omver getrokken. Delen van de constructie kwamen op de beide kinderen terecht. Beide liepen arm en hoofdletsel op. De 11-jarige jongen is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De andere knaap kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Groningen: autokrakers aangehouden
Aan de Bornholmstraat in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. Voorbijgangers zagen de man in de Helsinkistraat bij een auto staan waarvan het inbraakalarm afging. De man fietste weg waarna de getuigen zagen dat er in de auto was ingebroken. Ze gaven het signalement van de auto-inbreker door aan de politie die een onderzoek instelde. Daarbij werd de verdachte aangetroffen op de Bornholmstraat. Hij bleek een autoradio uit de wagen te hebben gestolen. Die had hij inmiddels op de tippelzone aan een onbekend gebleven man verkocht. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Ook in de Taco Mesdagstraat werd vrijdagavond een autokraker aangehouden nadat hij in de Willem Barentzstraat had ingebroken in een auto. Getuigen zagen de man met een stoeptegel een autoruit inslaan en belden onder vermelding van zijn signalement de politie. Bij aanhouding bleek de man niets bij zich te hebben maar politiemensen vonden bij onderzoek op de looproute van de verdachte in bosschages in de Nieuwe Bleekerstraat een radiocassetterecorder afkomstig uit de opengebroken auto. De verdachte is daarop meegenomen en ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Leek: bromfietser onder invloed
Een 39-jarige bromfietser uit Tolbert is vrijdagavond door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed al slingerend over de Auwemalaan in Leek en bij controle door de politie bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.72 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Delfzijl: dronken bromfietser botst
Op de kruising van de Koningin Julianalaan en de Cornelis Houtmanstraat in Delfzijl botste vrijdagnacht een 18-jarige bromfietser uit Siddeburen tegen een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Delfzijl. De bromfietser kwam te vallen maar liep geen letsel op. Hij bleek wel onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse leverde een score van 1.52 promille alcohol op. De auto raakte licht beschadigd. De bromfietser werd door de politie meegenomen en na verhoor heengezonden.

Appingedam: inbreker en vriendin aangehouden met behulp van pepperspray
Nadat vrijdagnacht het inbraakalarm van een zaak in tuinbenodigdheden aan de Farmsumerweg in Appingedam was afgegaan trof een personeelslid twee vluchtende mensen aan op het terrein van de zaak. De man belde de politie die bij een onderzoek in de buurt op de Opwierderweg een man aantrof die liep te sjouwen met nog in dozen verpakt bouw- en tuingereedschap afkomstig uit het tuincentrum. De verdachte, een 25-jarige man uit Appingedam, werd aangehouden maar verzette zich daarbij. Hij werd daarbij geholpen door zijn 16-jarige vriendin die plotseling ten tonele verscheen. Er ontstond een worsteling tussen beide verdachten en de politiemensen die pas kon worden beëindigd nadat tegen beiden pepperspray was gebruikt. Beide verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Vermoedelijk hebben ze de inbraak samen gepleegd. Tegen hen wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor verzet en ambtsbelemmering.

Meeden: automobilist onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Hereweg in Meeden een 36-jarige automobilist uit Meppel aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een politiecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De ademanalyse wees een bloedalcoholgehalte van 1.17 promille uit. Na verhoor werd de Meppelder heengezonden. Zijn auto moest hij bij de politie achterlaten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie