Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin beëdigt nieuw kabinet

Datum nieuwsfeit: 22-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---


---

Ministerie van DefensieKoningin beëdigt nieuw kabinet

22-07-2002

H.M. de Koningin heeft vanmiddag (22 juli) op Huis ten Bosch het nieuwe kabinet beëdigd. De door premier Jan-Peter Balkenende geleide regeringsploeg bestaat uit bewindslieden van CDA, LPF en VVD en kwam tot stand na een formatie van 68 dagen. Nieuwe minister van Defensie is mr. Benk Korthals (VVD) die tot vandaag minister van Justitie was. Staatssecretaris van Defensie is Cees van der Knaap die voor het CDA in de Tweede Kamer zat. Zij volgen Frank de Grave en Henk van Hoof op die vandaag afscheid namen van Defensie.

Na afloop van de beëdigingsplechtigheid poseerde H.M. de Koningin met de nieuwe bewindslieden op het bordes van Huis ten Bosch. Vanmorgen tekende de vorstin de Koninklijke Besluiten waarmee het ontslag van de vertrekkende ministers en staatssecretarissen een feit werd, alsmede de aanstelling van de nieuwe bewindslieden werd geregeld. (foto: ANP)

Gerelateerde pagina's

* Nieuwe politieke leiding maakt kennis met Defensie
* Bewindslieden bedanken Defensie-personeel bij afscheid
* Overzicht Ministers van Defensie 1960-heden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie