Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bergen en Zoom zet rioolrecht en verontreinigingsheffing op 1 biljet

Datum nieuwsfeit: 22-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen op Zoom


Overeenkomst vereenvoudigt belastingheffing

Overeenkomst vereenvoudigt belastingheffing

Het Hoogheemraadschap van West-Brabant (HWB) en de gemeente Bergen op Zoom hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van de heffing van het gemeentelijk rioolrecht grootverbruik. Dit rioolrecht wordt geheven van grootverbruikers, zoals bedrijven en instellingen, die in een jaar meer dan 1.000 m3 water op het gemeentelijk riool lozen. Bergen op Zoom kent ongeveer 160 belastingplichtigen rioolrecht grootverbruik.

Een aangiftebiljet voor zowel rioolrecht als voor verontreinigingsheffing

De belastingplichtigen voor het gemeentelijke rioolrecht grootverbruik zijn allemaal belastingplichtig voor de verontreinigingsheffing van het HWB. Omdat het HWB dezelfde gegevens als de gemeente inzamelt op basis van aangiften van belastingplichtigen, hebben beide partijen afgesproken dat belastingplichtigen in het vervolg alleen nog een aangiftebiljet van het HWB ontvangen. Het HWB zal jaarlijks de gegevens doorleveren aan de gemeente. Op basis van deze gegevens kan de gemeente eenvoudig het verschuldigde rioolrecht grootverbruik vaststellen en aanslagen opleggen.

De gemeente en het HWB verwachten dat de aanslagregeling van het rioolrecht grootverbruik met deze samenwerking eenvoudiger zal kunnen verlopen. Daarnaast blijft de belastingplichtige het tweemaal opgeven van dezelfde gegevens bespaard.

Het HWB is ook in overleg met andere gemeenten in West-Brabant om te komen tot een soortgelijke samenwerking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie