Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Audi levert 50.000e in China geproduceerde A6 af

Datum nieuwsfeit: 23-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

23-7-2002

Audi levert 50.000e in China geproduceerde A6 af

Zon twee jaar geleden werd de Audi A6 in China geïntroduceerd en nu al kon de 50.000e auto van dit model aan een klant worden afgeleverd.

De aflevering van de 50.000e in China geproduceerde A6 is het jongste resultaat van een toonaangevende succes story voor Audi in China. Hier is het merk met de vier ringen de enige fabrikant met lokale productie die een leidende positie in het Chinese premium-segment heeft veroverd. Het marktaandeel bedraagt zon 30 procent. In 2001 werden 29.370 Audis (2000: 17.451) aan Chinese klanten afgeleverd. In het eerste halfjaar van 2002 werden er 15.600 autos afgeleverd (+ 4,1 procent).

China heeft zich voor Audi, naast Europa en de VS, tot een van s werelds belangrijkste exportmarkten ontwikkeld. Derhalve is ook sprake van een consequente uitbouw van het dealernetwerk. Op dit moment zijn er 47 dealerbedrijven in 36 Chinese steden. In de toekomst moet dit aantal toenemen tot 65 exclusieve Audi-dealers.

Naast de Audi A6, die in China wordt geproduceerd, wordt nagenoeg het complete modellenaanbod van in Duitsland geproduceerde Audis in China verkocht. In het eerste halfjaar van 2002 lag het aantal geïmporteerde Audis meer dan 81 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Daarvan is de Audi A8, met een aandeel van 41 procent, het populairste model. China is daarmee een van de belangrijkste afzetgebieden voor Audis topmodel.

De productiestart van de actuele A6 in 1999 is een uitstekend bewijs van het feit dat Audis strategie om als enige premium-fabrikant een actueel model voor de Chinese markt verder te ontwikkelen een schot in de roos is geweest. Dit wordt bevestigd door de verkoopcijfers. Sinds het begin van het samenwerkingsproject met de Chinese First Automobil Works (FAW) in 1989 is het imago van het merk Audi enorm toegenomen. De samenwerking begon toentertijd met de licentieproductie van de Audi 100. Deze werd vervolgens succesvol voortgezet met de overgang naar de joint-venture FAW-VOLKSWAGEN en de daaruit resulterende productie van de Audi 200.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie