Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W-besluiten Soest 23 juli 2002

Datum nieuwsfeit: 23-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Soest

Berichten n.a.v. B&W-besluiten 23 juli:

Maximale goothoogte woonhuis
Voor het perceel Sparrenlaan 7 te Soest is een verzoek binnengekomen voor de bouw van een nieuwe woning. Met de bouw van deze woning gaat het gemeentebestuur niet akkoord, omdat de goothoogte (5,5 meter) hoger is dan de toegestane goothoogte (maximaal 3 meter). Goot- en nokhoogtes zijn opgenomen in het bestemmingsplan om de bestaande variatie van de bebouwing te behouden.

Subsidie Soester Kring
Stichting Soester Kring ontvangt van de gemeente Soest een subsidie van 500 euro. De Soester Kring gebruikt dit geld om de kosten te betalen van hun lustrumbijeenkomst die op 2 oktober plaatsvindt. Voor deze bijeenkomst wil de Soester Kring een vijftal bekende Soesters uitnodigen voor een voordracht. Het Soester dameskwintet Vocalease verzorgt de muziek.

Inenting meningokokken
Op 3 en 4 juli vonden de inentingen meningokokken plaats in Soest. 4.875 kinderen tussen de 14 maanden en 5 jaar zijn opgeroepen. 3.719 kwamen hun inenting halen. Dat is een opkomst van 76 procent. Dit percentage ligt onder het landelijk gemiddelde van 81,1 procent. Mogelijke oorzaken van dit 'lage' percentage kunnen zijn: ouders konden niet op 3 en 4 juli en hebben hun kind in een andere gemeente laten inenten, ouders houden de kinderen voor de campagne op eigen kosten al ingeënt of ouders zagen af van de inenting om principiële redenen. Op 30 september en 1 oktober vindt in Soest de tweede ronde plaats van de vaccinatiecampagne. Dan worden kinderen tussen de 6 en 14 jaar ingeënt.

Kunstwerk weg
Het kunstwerk in de hal van het Spleasure Centrum wordt verwijderd. De nieuwe exploitant van het sportcomplex aan de Dalweg vindt het kunstwerk niet veilig. In overleg met de kunstenaar is nog gekeken naar een beveiliging van het kunstwerk. De optie van een stalen hekwerk bleek echter niet haalbaar.

Uitbreiden woning
Voor het uitbreiden van een woning en het vervangen van een garage door een carport op het perceel Laanstraat 1 a te Soest is een vergunning verleend. De uitbreiding van de woning gaat ten koste van een deel van de garage. Het resterende deel van de garage wordt vervangen door de carport.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie