Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straks ook betaald parkeren in Oranjebuurt Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Groningen

Persbericht

Straks ook betaald parkeren in Oranjebuurt
23-07-2002

Het college van B&W wil het parkeerregime ook invoeren in de Oranjebuurt en wel vanaf 1 januari 2003. Met de buurtorganisaties is in 1997 afgesproken dat de gemeente hier pas zou overgaan tot invoering wanneer er voldoende draagvlak zou zijn. Volgens de buurtvereniging en de gemeente is dat moment nu aangebroken. Het plan is dan ook in samenspraak met de buurtorganisaties in de wijk tot stand gekomen.

Parkeerdruk
Door de jaren heen is de parkeerdruk in de Oranjebuurt toegenomen. Bewoners schrijven brieven en hebben handtekeningacties gehouden om de problematiek onder de aandacht te brengen. Sinds begin oktober 2001 zijn er diverse gesprekken geweest met bewoners en met de buurtvereniging. Dat heeft geresulteerd in het verzoek van de buurtvereniging om hier over te gaan tot de invoering van betaald parkeren. Het gebied waar het betaald parkeren wordt ingevoerd, wordt begrensd door de Stadhouders- laan, de Wilhelminakade, de Oranjesingel tot de hoek Verlengde Grachtstraat, de Oranjestraat en de Koninginnelaan.

Noorderplantsoenbuurt
De buurtvereniging van de Noorderplantsoenbuurt heeft zich nog niet geschaard achter het idee van betaald parkeren in de wijk. Daardoor zal het regime vooralsnog alleen in de Oranjebuurt worden doorgevoerd en niet in de gehele wijk. Wanneer het draagvlak voor de invoering van het regime ook in die buurt groot genoeg is, kan betaald parkeren in een latere fase alsnog worden doorgevoerd in de Noorderplantsoenbuurt.

De schriftelijke inspraakperiode van vier weken start op 15 augustus 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie