Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mediagevoelige uitspraken Raad van State 24-07-2002

Datum nieuwsfeit: 24-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad van State
Zoek soortgelijke berichten

Voor de pers: mediagevoelige uitspraken van deze week Raad van State

Op de pagina "Openbaarmaking van uitspraken" treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag van deze week uitspraak doet. Omdat de vermelding van nummers geen duidelijkheid geeft over de inhoud van de zaken, worden de vertegenwoordigers van de pers op deze pagina hierover geïnformeerd.

Een inhoudelijke beschrijving van alle uitspraken in hoofdzaken van deze week, is helaas niet haalbaar. Daarom maken de persvoorlichters van de Raad van State hieronder wekelijks op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of de procedures, neem contact op met de persvoorlichters van de Raad van State: mr. Pieter-Bas Beekman (070 4264773) of
Thea Tjeerdema (070 42645200)

Woensdag 24 juli 2002
Op woensdag 24 juli 2002 om 10.15 uur spreekt de Afdeling bestuursrechtspraak in een openbare zitting onder meer de beslissingen in de onderstaande hoofdzaken (bodemprocedures) uit.
Vanaf woensdag om 10.30 uur is de volledige tekst van al deze uitspraken via deze site te raadplegen. Na onderstaand overzicht wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om de tekst van de uitspraken te bereiken.

Kamer 1 Ruimtelijke Ordening (R):
Beroep tegen de goedkeuring door gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland van het bestemmingsplan Ziekenhuis 1999 van de gemeente Schiedam. Het plan voorziet in de vestiging van een ziekenhuis voor de regio Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en omringende kleinere gemeenten. Het gebied wordt begrensd door de spoorbaan Rotterdam-Hoek van Holland, de Poldervaart, de Hargalaan, de Nieuwe Damlaan en de Schiedamseweg.
Zaaknummer: 200102462/1

Beroep tegen de goedkeuring door gedeputeerde staten van de provincie Utrecht van het bestemmingsplan HOV-tracé Utrecht CS De Uithof van de gemeente Utrecht. Het plan voorziet in de aanleg van een hoogwaardig openbaar vervoersverbinding (HOV-baan) tussen het Centraal Station van Utrecht en De Uithof.
Zaaknummer: 200104350/1

Beroep tegen de goedkeuring door gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan Betuweroute Veterplus. Het plan voorziet in de aanleg van een deel van de Betuweroute en enkele daarmee samenhangende infrastructurele voorzieningen. Het plangebied omvat de spoorbaan van het Betuweroutetracé en aangrenzende gronden, het zogenoemde plusgebied.
Zaaknummer: 200106272/1

Kamer 2 Milieu (M):
Beroep tegen de milieuvergunning, verleend door B&W van de gemeente Ede aan de Verenigde Edese Modelvliegclubs, voor het gebruiken van een vliegveld voor gemotoriseerde modelvliegtuigen op de Ginkelse Heide in Ede.
Zaaknummer: 200103706/1

Beroep van European Bulk Services tegen de verleende milieuvergunning voor het veranderen van een inrichting voor de op- en overslag van agriproducten aan de Elbeweg te Europoort-Rotterdam. Zaaknummer: 200104249/1

Kamer 3 Hoger Beroep (H):
Hoger beroep van DeNieuwe Omroep (DNO) in verband met de weigering door de Staatssecretaris van Cultuur om de omroepvereniging voorlopig te erkennen op grond van de Mediawet en deze tot het publieke bestel toe te laten.
Zaaknummer: 200201911/1

Hoger beroep in verband met de aanleg van een ontsluitingsweg en een bouwvergunning voor het oprichten van een asielzoekerscentrum te Medemblik.
Zaaknummer: 200104414/1

Hoger beroep in verband met een bouwvergunning voor het oprichten van een asielzoekerscentrum te Marum.
Zaaknummer: 200104063/1

Hoger beroep in verband met een bouwvergunning voor het oprichten van een asielzoekerscentrum te Siddeburen.
Zaaknummer: 200101612/1

Hoger beroep in verband met een bouwvergunning voor het oprichten van een asielzoekerscentrum met een daarbij behorende school in de gemeente Hasselt.
Zaaknummer: 200005724/1

Hoe kan ik de tekst van de uitspraken vanaf woensdag om 10.30 uur bereiken ?


* Onthoud het zaaknummer.

* Nadat u hieronder op " voor de tekst van de uitspraak" Zie het origineel http://www.raadvanstate.nl/rvs.asp?pag=459 . hebt geklikt, krijgt u een pagina met zoekvelden.
* Vul in het middelste zoekveld het zaaknummer in (zonder de toevoeging van het nummer van de unit, dus bijvoorbeeld zonder (R1), (M2) etc. en klik op Zoek.

* U ziet nu de eerste regels van de uitspraak, klik vervolgens op het vetgedrukte zaaknummer in de eerste regel en de volledige (anoniem gemaakte) tekst van de uitspraak verschijnt.
* voor de tekst van de uitspraak Zie het origineel .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie