Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 24-07-2002

Datum nieuwsfeit: 24-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-07-2002
Politieberichten van 23/7 (13.00 uur) t/m 24/7 (07.00 uur)

Winsum: inbraak autos
Maandag tussen 01.00 en 08.30 uur werd ingebroken in een tweetal autos, die geparkeerd stonden op de oprit van een woning aan de Terp. Van beide autos werd het rechter portier vernield. Twee autoradios werden weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Winsum, heeft aangifte gedaan.

Irnsum: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 13.45 uur vond op de Harstawei een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De motorrijder, een 51-jarige inwoner van Aduard, kwam uit de richting Poppenwier en reed in de richting Irnsum. De motorrijder wilde een voor hem rijdende personenauto inhalen en zag daarbij een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde over het hoofd. Een nagenoeg frontale aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de personenauto, een 49-jarige inwoner van Brielle, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek, De motorrijder raakte zwaargewond (slagaderlijke bloeding/verbrijzeld linkerbeen) en werd overgebracht naar het MCL-Zuid, alwaar ook de duopassagier (dochter), een 25-jarige inwoonster van Aduard, werd heengebracht. Door adequaat ingrijpen van de politiemensen, die als eerste ter plaatse kwamen, werd volgens de artsen het leven van de motorrijder gered.Ter plaatse kwamen drie ambulances voor het vervoer van de gewonden en ook de traumahelikopter werd ingezet. Tijdens de afhandeling van deze aanrijding werd de weg afgesloten voor het verkeer. Deze omleiding heeft geduurd tot ongeveer 15.30 uur en het verkeer ondervond hier nauwelijks hinder van.

Sneek: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Schwartzenberghstraat. De linker achterruit werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een 9 cds. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Diezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Eenheid. Hier werd de ruit aan de bestuurderszijde vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 3 cds weggenomen. De 24-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Sneek: geen rijbewijs
Dinsdag omstreeks 16.00 uur op de Edo Jongamastraat de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien bleek dat de auto niet meer verzekerd was en dat de APK-keuring was verlopen. De bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring en de auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: diefstal scheermesjes
Dinsdag tussen 15.45 en 16.00 uur werd door een drietal vrouwen een diefstal gepleegd bij een winkel aan de Verlengde Schrans. De drie vrouwen had uit de winkel een aantal scheermesjes gestolen en verlieten daarop de winkel. Een medewerkster van de winkel zag wat er gebeurde en ging achter de vrouwen aan. Daarop werd de medewerkster, een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden, door twee vrouwen beetgepakt en ging de derde er met de gestolen scheermesjes vandoor. Toen deze vrouw verdwenen was, lieten zij de medewerkster los en gingen er zelf ook vandoor. Bij een zoekactie in de omgeving werden de vrouwen niet meer aangetroffen. Wel werden de scheermesje in de Carel Fabritiusstraat gevonden. De teruggevonden scheermesjes hadden een waarde van 165.-

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.15 uur werd in een winkel aan de Tijnjedijk een 39-jarige inwoonster van Leeuwarden door een medewerkster op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw nam een barbiepop weg met een winkelwaarde van 18,99. De medewerkster, een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Bij het verdere onderzoek bleek dat de verdachte bij nog twee winkels in Leeuwarden goederen had weggenomen. De waarde van deze goederen is niet bekend. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en na te zijn gehoord, werd zij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: inbraak woning
Dinsdag tussen 15.00 en 17.15 uur werd gepoogd in te breken in een woning aan de Stok. Een uitzetraam werd vernield. Men is niet in de woning geweest. Waarschijnlijk heeft de hond, die in de keuken aanwezig was, de inbreker(s) afgeschrikt. Er werd niets weggenomen. De 29-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal
Dinsdag tussen 13.00 en 14.00 uur werden uit een vitrinekast bij een bedrijf aan het Normandiaplein twee digitale cameras weggenomen. Er werden geen braaksporen op de vitrinekast aangetroffen. De waarde van de cameras is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, een 23-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Vegelinsoord: geheime zender
Dinsdag omstreeks 21.25 uur werd assistentie verleend aan de radiocontroledienst. Op de Geeuwweg werd een geheime zender uit de lucht gehaald. De naam van de zender is niet bekend. De zender met versterker werd in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 54-jarige inwoner van Vegelinsoord, die bezig was met zenden, werd proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 22.30 uur werd op de Zuiderhaven een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 50-jarige inwoonster van Pingjum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 695 ug/l. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Leeuwarden: diefstal bromscooter
Dinsdag omstreeks 22.40 uur zag een patrouille twee jongens lopen met een bromscooter. Bij het zien van de politie gooiden de jongens de scooter in de bosjes en gingen er vandoor. Eén verdachte, een 17-jarige inwoner van Leeuwarden, werd ter plaatse aangehouden. De andere werd niet meer aangetroffen, doch zijn identiteit is inmiddels bekend. De bromscooter bleek waarschijnlijk van diefstal afkomstig te zijn. Wie de eigenaar van deze bromscooter is, moet nog worden uitgezocht. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: valse naam
Dinsdag omstreeks 23.30 uur zag een patrouille op de Tweebaksmarkt een bromfietsbestuurder met een duopassagier rijden, die beiden geen helm droegen. Ook reed de bestuurder zonder verlichting. De 16-jarige bestuurder en de 17-jarige duopassagier kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De beide verdachten, woonachtig in Leeuwarden, gaven een valse naam op. Ook hiervoor kregen zij een bekeuring.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 02.25 uur werd op de Van Beverwijkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. De verdachte viel op door zijn agressieve manier van rijden. De man reed met een behoorlijke snelheid door de stad. Bij zijn aanhouding wilde de bestuurder nergens van weten en pleegde hij verzet. Hierbij liep een politieman een spierscheuring op. Met behulp van ter plaatse gekomen politiemensen gelukte het de verdachte over te brengen naar het bureau. De verdachte blies aan het bureau 700 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt, ter zake het rijden onder invloed en het plegen van verzet. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Aan het bureau bleek verder dat hij afgelopen vrijdag ook reeds was gepakt voor het rijden onder invloed (740 ug/l) en dat toen reeds zijn rijbewijs was ingevorderd. Dus kreeg hij ook nog een proces-verbaal voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 02.45 uur werd op de Nieuweburen een bestuurder van een perosnenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Emmeloord, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 425 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uren.

Lemmer: inbraak woning
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel annex woning aan de Castor. Op het moment van de inbraak lagen de bewoners boven te slapen. Door vernieling van een raam, kwam men binnen. De winkel en de kasten in de woonkamer werden doorzocht. Moet nog worden geïnventariseerd of er iets is weggenomen. De 39-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Wyns: vermiste man terecht
Dinsdag omstreeks 15.30 uur werd door de politie in het open veld onder Wyns het ontzielde lichaam gevonden van Jakob Willem Moll. De man werd sinds zondag 30 juni vermist. Hij had in overspannen toestand zijn woning verlaten. De man bleek door zelfdoding om het leven te zijn gekomen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie