Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 24-07-2002

Datum nieuwsfeit: 24-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Mannen met nepwapen aangehouden

LEUSDEN- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden omdat ze een nepvuurwapen in hun bezit hadden.

Omstreeks 22.45 uur surveilleerde een agent in een onopvallend dienstvoertuig over de Treekerweg en zag hier een tweetal mannen staan waarvan 1 een vuurwapen in zijn hand had. De agent riep versterking op en de mannen, in de leeftijd van 18 en 19 jaar afkomstig uit Woudenberg, werden aangehouden en meegenomen voor verhoor. Onderzoek wees uit dat het om een speelgoedwapen ging welke niet van echt te onderscheiden was. Dit wapen was gekocht in Spanje. Na verhoor konden de mannen zonder wapen het bureau weer verlaten.

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op woensdagochtend werd een 52-jarige automobilist uit Driebergen-rijsenburg aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 01.05 uur controleerde agenten de automobilist op de Randweg. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken en blies op het bureau 0.65 promille. De man kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Inbrekers overlopen

LEUSDEN- Op woensdagochtend werd ingebroken in een woning en de daders wisten te ontkomen. Omstreeks 03.40 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Hoefijzer glasgerinkel en ging poolshoogte nemen. De man trof in de woning twee mannen aan die vervolgens vluchtte. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werden twee mannen gezien. De mannen wisten helaas te ontkomen via verschillende tuinen. Door een ruit van de woning te vernielen wisten de daders de woning te betreden. Doordat de mannen gestoord werden, voor zover bekend, geen goederen weggenomen uit de woning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie