Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ENCI heeft diermeel afgevoerd

Datum nieuwsfeit: 25-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

ENCI heeft diermeel afgevoerd

Cementfabriek ENCI heeft, in overeenstemming met de toezegging van het bedrijf aan de Provincie Limburg, het diermeel dat het bedrijf in voorraad had, afgevoerd. Het diermeel is teruggegaan naar de afzender, het destructiebedrijf Rendac. Controleurs van de Provincie Limburg hebben vandaag vastgesteld dat deze operatie is afgerond zoals bedoeld.

ENCI was begin juli begonnen met het aanvoeren van diermeel en met verbranding daarvan in de cementoven. Op deze manier kan ENCI een bijdrage leveren aan het verantwoord wegwerken van het overschot aan diermeel in Nederland, vinden Gedeputeerde Staten. Daarom heeft het bedrijf hiervoor van Gedeputeerde Staten een vergunning gekregen. Die vergunning is echter nog niet van kracht. Op verzoek van de Provincie Limburg heeft ENCI eerder al een einde gemaakt aan het verbranden van diermeel. Vervolgens is afgesproken dat ENCI de nog aanwezige hoeveelheid diermeel op een veilige en verantwoorde manier afvoert. Dat is inderdaad gebeurd, zo heeft de Provincie Limburg tijdens controles deze week vastgesteld.
25-7-2002 14:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie