Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plaatsvervangend korpschef R'dam-Rijnmond adviseur samenwerking Nede..

Datum nieuwsfeit: 25-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 25-07-02 16:52

Middaguitgave donderdag 25 juli 2002

* PLAATSVERVANGEND KORPSCHEF ROTTERDAM-RIJNMOND ADVISEUR

POLITIESAMENWERKING NEDERLAND - SURINAME
De plaatsvervangend korpschef van de politie Rotterdam-Rijnmond, de commissaris C.M. Ottevanger, verlaat met ingang van 1 oktober 2002 het korps en is met ingang van die datum benoemd in de nieuwe functie van coordinerend adviseur voor de politiesamenwerking tussen Nederland en Suriname.

De benoeming is het gevolg van de ondertekening van een gezamenlijke verklaring over politiesamenwerking tussen beide landen. De verklaring is donderdag 25 juli 2002 getekend door de Minister van Politie van Suriname, de heer Siegfried Gilds en namens de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Nederland door de Directeur Openbare Orde en Veiligheid, de heer Ton Annink.

Het is de bedoeling om te komen tot een structurele, niet operationele, samenwerking tussen de politiediensten van beide landen op basis van een meerjarig samenwerkingsprogramma. Nederland heeft daartoe de commissaris Cees Ottevanger, vooralsnog voor een periode van drie jaar, ter beschikking gesteld. Hij verlaat het korps Rotterdam-Rijnmond om zich volledig aan zijn nieuwe functie te kunnen wijden.

*
CURRICULUM VITAE COMMISSARIS C.M. OTTEVANGER

De heer C.M. Ottevanger is in Schiedam geboren op 17 augustus 1943, hij is gehuwd en woont in Rotterdam. Na de middelbare school en de opleiding aan de Nederlandse Politie Academie kwam hij als inspecteur naar de gemeentepolitie Rotterdam en doorliep een aantal rangen op verschillende werkplekken bij de Geuniformeerde Dienst en de Recherche. In 1983 werd hij benoemd tot Commissaris van Politie en in die rang bekleedde hij diverse functies. In 1985 is hij lid van de Korpsleiding geworden en in 1989 tevens plaatsvervangend Korpschef, bij het Rotterdamse korps. Na de reorganisatie van de Nederlandse politie in 1994 werd hij benoemd tot plaatsvervangend korpschef bij de politie Rotterdam-Rijnmond, de functie die hij tot op de dag van vandaag bekleedt.

In de afgelopen jaren is hij lid geweest van de Recherche Advies Commissie en het Coordinerend Politie Beraad. Verder is hij bestuurslid van de Stichting 'Meld Geweld' en voorzitter van de Politie Koninkrijksspelen. Zijn hobby's liggen op het terrein van de muziek en het theater.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie