Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-07-2002

Datum nieuwsfeit: 25-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 25-07-02 17:04

Tweede middaguitgave donderdag 25 juli 2002

* VROUW BEROOFD
Donderdagochtend omstreeks negen uur werd een 19-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek beroofd. De vrouw liep op de Bergweg, toen zij werd vastgepakt door een man die haar vervolgens bij de keel greep, probeerde te wurgen en trachtte haar tas te pakken. Het slachtoffer viel, waarna de man de portemonnee, die door de val uit haar tas rolde, kon wegnemen. De dader rende met z'n buit weg in de richting van de Noordsingel. In de Zwart Janstraat werd op signalement van getuigen en slachtoffer een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Na onderzoek bleek de man niet de dader en werd direct op vrije voeten gesteld. De portemonnee van het slachtoffer, waaruit het papiergeld was verdwenen, werd in de Erasmusstraat teruggevonden.


* VERDACHTE BRANDSTICHTING KANTORENCOMPLEX DE DELFTSE POORT

AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 27/05/2002)
Rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum hielden donderdagmorgen een 58-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan, verdacht van brandstichting in het kantorencomplex De Delftse Poort. Daar brak op maandagmiddag 27 mei jl. rond half vijf op de 23ste etage van een 125 meter hoge kantoortoren een kleine brand uit. Zowel brandweer, GGD als politie rukten met groot materieel uit om alle in het kantorencomplex aanwezige personen (rond de drieduizend) te evacueren. Het brandje, waarvoor de Rotterdamse brandweer zeer groot alarm sloeg, woedde in een ruimte, waarin onder meer vuilcontainers stonden. Door de brand en de behoorlijke rookontwikkeling, die binnen de kantoortoren bleef en niet uitslaand was, trad de sprinklerinstallatie in werking. Kort na zes uur 's middags werd het sein 'brandmeester' gegeven. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel ontstond op de bovenste etages grote waterschade. De aangehouden verdachte, werkzaam in de kantoortoren, werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
Donderdagmorgen omstreeks kwart voor negen maakte een 26-jarige man uit Barendrecht in een in aanbouw zijnd pand op de Professor Gerbrandyweg een val van ruim tien meter. De man, een medewerker van een kraanbedrijf, was door nog onbekende oorzaak door een opening in het dak gevallen. Het slachtoffer, dat ernstige verwondingen door z'n val had opgelopen, werd door GGD-personeel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum (Dijkzigtziekenhuis) vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het arbeidsongeval ingesteld.


* DODE MAN AANGETROFFEN
Donderdagmiddag rond twee uur werd in de middenberm van de Bosdreef het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekende man. Medewerkers van Gemeentewerken troffen het in staat van ontbinding verkerende lijk tijdens groenwerkzaamheden aan. Op het stoffelijk overschot zal vrijdag sectie worden verricht om de juiste doodsoorzaak te kunnen vaststellen. De recherche van het district Oost is een onderzoek gestart.


* VROUW BEROOFD
Donderdagmiddag rond half één werd een 23-jarige Rotterdamse op de Mathenesserlaan plotseling belaagd door een met een mes gewapende junk. Ondanks het feit dat de vrouw de man van zich afgeschopte en sloeg, slaagde deze er toch in haar 20 euro te ontfutselen en ging er rennend met z'n buit vandoor.


* MAN IN ELEKTROCAR TE WATER
BRIELLE - Donderdag rond het middaguur raakte een 58-jarige Rotterdammer in z'n elektrocar bij de Brielse Haven onwel. Met z'n vervoermiddel belandde hij vervolgens in het water, waar omstanders hem op de kant brachten. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie