Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 25-07-2002

Datum nieuwsfeit: 25-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 25 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 25/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Aanhouding fietsendief
WERKENDAM: Op 24 juli 2002 omstreeks 16.15 uur arresteerde de politie de verdachte van een fietsendiefstal. De fiets, een blauwe ATB fiets van het merk Gazelle, was op 22 juli j.l. gestolen aan de Sasdijk te Werkendam. Naar aanleiding van een tip van een getuige kon de verdachte aangehouden worden. Het betrof een 22 jarige inwoner uit Werkendam. In zijn woning werd de gestolen fiets aangetroffen. Deze fiets is inmiddels terug gegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Team Loon op Zand:

Man troggelt geld af
KAATSHEUVEL: De politie is op zoek naar een man die woensdagmiddag 24 juli 2002 geld aftroggelde bij vier oudere, alleenstaande dames. Hij deed dat aan de Nieuwe Markt en Raadhuisstraat in Kaatsheuvel. De man belde aan en hing een verhaal op dat zijn auto zonder benzine stond en dat daarin zijn vrouw en kinderen zaten te wachten. Hij vroeg geld en wist al pratende de woning binnen te gaan. Hij vroeg om te mogen bellen en werd steeds brutaler. Het lukte hem van enkele dames een klein geldbedrag "los te praten". Het ging steeds om slechts enkele euros. Hij verliet de woningen van de dames pas na nadrukkelijk aandringen van hun zijde. De man omstreeks is van vermoedelijke van mediterrane afkomst en circa 25 jaar oud. Hij was gekleed in een witte trui. Toen hij wegging stapte hij in (als passagier) van een oude grijze BMW en verdween. In deze BMW zat een andere man en dus geen gezin. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de identiteit van de man. Er zijn soortgelijke gevallen bekend in Tilburg en Oosterhout. Mogelijk houden deze zaken verband met elkaar omdat het signalement van de verdachte en de gebruikte werkwijze overeenkomen.

Autogordelcontrole
KAATSHEUVEL: Bij een woensdagmiddag gehouden gordelcontrole op de Europalaan te Kaatsheuvel werden 23 automobilisten gecontroleerd. Hiervan werden er 6 bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Zij kregen elk een bekeuring van 40,=

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelkraak in Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: Op 25 juli 2002, omstreeks 01.10 uur, werd er een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Keizersdijk te Raamsdonksveer. Men vernielde eerst het rolluik voor de toegangsdeur. Daarna sloeg men de onderste ruit uit de toegangsdeur. Op die manier verkreeg men toegang tot de winkel. Uit de winkel werd een grote TV met plat beeldscherm (zogenaamd plasmascherm) weg genomen. De televisie heeft een waarde van circa 8300,= Getuigen hebben na de inbraak een zwarte Volkswagen Golf met daarin twee personen zien wegrijden.

Team Waalwijk:

Woninginbraak
Woensdagmiddag 24 juli 2002 ontdekte een bewoner van de Groenewoudlaan in Waalwijk, bij thuiskomst dat er was ingebroken in zijn bungalow. Hij zag namelijk dat er een ruit van de keukendeur was vernield. Ook bleek dat er een onbekende in de woning was geweest. Deze onbekend heeft de video-recorder gestolen. Gezien het fietsspoor dat is aangetroffen, bestaat het vermoeden dat de dader met de videorecorder op een fiets is vertrokken

Team Oosterhout:

Inbraak bedrijf
OOSTERHOUT: Op 25 juli 2002, omstreeks 03.30 uur, bleek dat er ingebroken was in een bedrijf aan de Werkmansbeemd te Oosterhout. Men had zich de toegang verschaft door van de buitendeur de ruit te vernielen. Vervolgens werd ook nog een tussendeur open gebroken. Uit het pand werden een (tot op heden onbekend) aantal computerartikelen gestolen. In diezelfde nacht is er ook ingebroken in een bedrijf aan de Heuvel te Oosterhout. Eerst heeft men geprobeerd om de achterdeur open te breken. Maar toen dat niet lukte heeft men kans gezien om een gelaagde ruit te vernielen. Door de ontstane opening kon men binnen komen. Ontvreemd werden enkele laptops.

Politie pakt inbreker
OOSTERHOUT: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 24 jarige inwoner van Goirle. De man is op 18 juni j.l. al gearresteerd na een achtervolging in Tilburg. De man sprong tijdens deze achtervolging uit zijn nog rollende auto en ging er te voet vandoor. Het lukt de politie om de man te achterhalen. Hij had zich verschanst in een toilet van een horecagelegenheid. De man was uit de rijdende auto gesprongen omdat het een gestolen auto betrof. Op basis van technisch onderzoek vermoedde de politie dat de man zich schuldig had gemaakt aan twee bedrijfsinbraken in Oosterhout, een bedrijfsinbraak in Dongen, een bedrijfs-inbraak in Waawijk. Dit was voor de districts-recherche van Oosterhout aanleiding om het onderzoek over te nemen van de Tilburgse collegas. De inbraken waren overigens gepleegd in de maand juni van 2002. Bij een onderzoek in de woning van de man werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. De man is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie