Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud nieuwe uitgave Welwezen

Datum nieuwsfeit: 26-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten

Verbond van Verzekeraars

Nieuwe uitgave Welwezen

Ik hoef echt geen leden bij het handje te nemen om ze te vertellen wat wel en niet mag, zegt de nieuwe Verbondsvoorzitter Carlo de Swart in de nieuwste uitgave van Welwezen, die vandaag uitkomt. Hij refereert daarmee aan de Gedragscode Verzekeraars, waarvoor tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Verbond (26 juni) groen licht is gegeven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat daarmee hoog op de agenda van verzekeraars.

Verzekeraars zullen niet de eerste, maar zeker niet de laatste zijn die de basisregels voor maatschappelijk verantwoord gedrag in een gedragscode hebben vastgelegd. Naast een korte uitleg over (het doel van) deze Gedragscode Verzekeraars, die is gebaseerd op vijf basiswaarden (betrouwbaarheid, professionaliteit, solidariteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie), worden ook alle gedragsregels op een rijtje gezet in de nieuwste uitgave van Welwezen. Daarnaast praten de komende en de gaande voorzitter van het Verbond (Carlo de Swart en Paul van de Geijn) over maatschappelijk gedrag en normen en waarden. Frank Jan de Graaf (onderzoeker aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Econometrie van de UvA) geeft zijn visie op de Gedragscode Verzekeraars en Walter Etty (voorzitter Consumentenbond) praat over maatschappelijk verantwoord ondernemen en veiligheid.

Verder in de derde uitgave van Welwezen een interview met Arthur Docters van Leeuwen (bestuursvoorzitter Autoriteit Financiële Markten) over de financiële bijsluiter, die sinds 1 juli verplicht moet worden verstrekt bij ieder complex financieel product.

Bondig, juli 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie