Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BSE-geval in gemeente Skarsterlan

Datum nieuwsfeit: 29-07-2002
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

BSE-geval in gemeente Skarsterlân

29 juli 2002 -
Op 26 juli is bij een zesjarige koe op een bedrijf in de gemeente Skarsterlân Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) geconstateerd. Deze besmetting is het eenenveertigste geval in Nederland sinds 1997 en het dertiende geval in 2002. De koe, Freddy 19, geboren op 28 februari 1996, is op 13 juli 2002 aangeboden voor destructie. Op 16 juli is de BSE test uitgevoerd, op 18 juli bleek de snelle BSE- test een positief resultaat op te leveren. Daarop is een onderzoek ter bevestiging van de uitslag van de snelle test ingezet. Op 26 juli bleek ook dit tot een positief resultaat te leiden.

Bij geen van de 88 andere runderen op het bedrijf zijn verschijnselen van BSE aangetroffen. Zoals gebruikelijk wordt een onderzoek ingesteld naar het veevoer, met name naar het voer gegeten in de eerste levensmaanden van de zieke koe. De runderen op het bedrijf zijn geruimd. Ook alle dieren met een verhoogd BSE-risico afkomstig van dit bedrijf die inmiddels op andere bedrijven verblijven, worden getraceerd en geruimd. De koe met BSE was geboren en getogen op het bedrijf in de gemeente Skarsterlân.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie