Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tour de France-uitzendingen NOS goed bekeken

Datum nieuwsfeit: 29-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten

NOS
---

Tour de France-uitzendingen NOS goed bekeken

29-07-2002

De NOS-uitzendingen van de Tour de France, die van 6 tot en met 28 juli jongstleden op Nederland 2 te zien waren, zijn goed bekeken. Naar de rechtstreekse verslagen overdag op Nederland 2 keken gemiddeld 750.000 mensen. Het marktaandeel bedroeg 50%. Dit betekent dat de helft van alle televisiekijkers op dat moment naar de Tour de France keek.

De kijkers waardeerden de rechtstreekse uitzendingen met een gemiddeld cijfer van 7,5. De totale zendtijd van de rechtstreekse verslagen bedroeg 4188 uitzendminuten. De meest bekeken etappe was die van zondag 21 juli. Deze 14e etappe was de eerste Alpenetappe, van Lodève naar de Mont Ventoux over 221 kilometer. De live uitzending trok gemiddeld 1,3 miljoen kijkers.

De finale van de triomftocht van Michael Boogerd in de koninginnerit naar La Plagne, woensdagmiddag 24 juli, trok een recordaantal kijkers: 1,9 miljoen Nederlanders zagen hoe Boogerd als eerste over de finish kwam. Gemiddeld keken er 900.000 mensen naar deze etappe, waarvan de uitzending in totaal ruim zes uur duurde.
De finale van de Tour de France, zondagmiddag 28 juli op de Champs Elysées in Parijs, werd bekeken door gemiddeld 1 miljoen mensen.

Ook het Tourjournaal, 's avonds rond 22.30 uur op Nederland 2, werd goed bekeken. Gemiddeld keken er 600.000 mensen. Het marktaandeel bedroeg 15%. Het gemiddelde waarderingscijfer voor het Tourjournaal was een 7,3. De meest bekeken uitzending van het Tourjournaal was die van 24 juli, toen Michael Boogerd de koninginnerit won. De uitzending trok gemiddeld 1,2 miljoen kijkers.

De officiële Nederlandse Toursite van de NOS behaalde 15 miljoen pageviews. Dit is in vergelijking met vorig jaar ruim een verdubbeling. De pagina's werden opgevraagd door 700.000 mensen.---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie